Cole & Son kent een rijke geschiedenis

Het Engelse designmerk Cole & Son staat bekend om klassieke, opvallende en in het oog springende ontwerpen in behang. Voor de oprichting van dit merk gaan we terug naar het jaar 1875. Dat was het jaar waarin John Perry besloot dit merk onder de naam ‘John Perry Ltd’ op te zetten in het Noord-Londense Islington. Deze regio kende welgeteld honderdnegentig handblokdrukkerijen. En zo kon dit merk al snel behang van hoge kwaliteit leveren in de meest uiteenlopende patronen. Tientallen jaren later kocht A.P. Cole in 1941 het merk op en ontstond de naam Cole & Son. Dit merk kent ondertussen zo'n 1800 blokdrukontwerpen, 350 zeefdrukontwerpen en enorm veel originele tekeningen en patronen die verschillende stijlen uit de vorige eeuw(en) vertegenwoordigen.

Behangcollecties van Cole & Son met een verhaal

Cole & Son is een toonaangevend merk als het gaat om behang en de productie ervan. Het label staat bekend om zijn klassieke Engelse behangen, zoals het iconische Cole & Son Hummingbirds behang. Ze gebruiken nog steeds traditionele behangtechnieken als rolstempels, blokreliëfs en zeefdruk om tot die bijzondere motieven in behang te komen. Dit weten ze perfect te combineren met de nieuwste methodes in digitale print. Dit historische archief vormt ook de bron voor nieuwe collecties waar Cole & Son tot op de dag van vandaag veel mensen mee weet te verrassen. Wist je dat Cole & Son ook behang heeft ontworpen voor Buckingham Palace en het Witte Huis? Het Cole And Son behang weet iedereen weer te verrassen met uitgesproken collecties waar je blij van wordt.

Cole & Son: 3 designklassiekers

De Cole & Son Savuti behangcollectie is een geliefde serie waar de jungle de hoofdrol opeist. Deze combinatie levert een kleurrijke en stijlvolle collectie op die in elk huis waar dan ook ter wereld prachtig zal staan. Op elk behang uit de Savuti collectie vind je een aap terug in een kleurrijke, organische omgeving. Dit brengt misschien wel dat tropische gevoel naar boven waar de Cole & Son Palm Leaves collectie naadloos op aansluit. Het behang verblijdt je dagelijks met palmbomen waardoor je die geweldige vakantie niet meer uit je hoofd krijgt. Of wacht dacht je van Cole & Son Feather Fan behang? Het geometrische patroon op het is geïnspireerd op de Aziatische waaier. Met dit behang creëer je een diepte effect, waar je eindeloos naar kunt staren. Tips & trick voor het behangen nodig? Klik hier voor meer informatie.

Cole & Son behang bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Cole & Son. Dat betekent dat wij alle producten van Cole & Son kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Cole & Son en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Cole & Son. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Cole & Son veilig en vertrouwd online bestelt.

Cole & Son
Filters
Prijs
>>
<<
   
Update