Naar boven
Sorteren op

1-24 van 24 producten

Cole & Son kent een rijke geschiedenis

Het Engelse designmerk Cole & Son staat bekend om klassieke, opvallende en in het oog springende ontwerpen in behang. Voor de oprichting van dit merk gaan we terug naar het jaar 1875. Dat was het jaar waarin John Perry besloot dit merk onder de naam ‘John Perry Ltd’ op te zetten in het Noord-Londense Islington. Deze regio kende in zowel de achttiende als negentiende eeuw welgeteld honderdnegentig handblokdrukkerijen. En zo kon dit merk al snel behang van hoge kwaliteit leveren in de meest uiteenlopende patronen. Tientallen jaren later kocht A.P. Cole in 1941 het merk op en ontstond de naam Cole & Son. Dit merk kent ondertussen zo’n 1800 blokdrukontwerpen, 350 zeefdrukontwerpen en enorm veel originele tekeningen en patronen die verschillende stijlen uit de vorige eeuw(en) vertegenwoordigen. Dit historische archief vormt ook de bron voor nieuwe collecties waar Cole & Son tot op de dag van vandaag veel mensen mee weet te verrassen.

Behangcollecties van Cole & Son met een verhaal   

Cole & Son is een toonaangevend merk als het gaat om behang en de productie ervan. Ze gebruiken nog steeds traditionele behangtechnieken als rolstempels, blokreliëfs en zeefdruk om tot die bijzondere motieven in behang te komen. Dit weten ze perfect te combineren met de nieuwste methodes in digitale print. De Woods behangcollectie is een geliefde serie waar de naam al verklapt dat het bos hierin de hoofdrol opeist. We zien in deze serie ook behang met sterren en peren die een variatie vormen op het oorspronkelijke Woods behang. Op elk behang uit de Savuti collectie vind je een aap terug in een kleurrijke, organische omgeving. Dit brengt misschien wel dat tropische gevoel naar boven waar de Palm Jungle collectie van Cole & Son naadloos op aansluit. Het behang verblijdt je dagelijks met palmbomen waardoor je die geweldige vakantie niet meer uit je hoofd krijgt.

Cole & Son bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Cole & Son. Dat betekent dat wij alle producten van Cole & Son kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Cole & Son en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Cole & Son. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Cole & Son veilig en vertrouwd online bestelt.

Flinders klanten beoordelen de producten van Cole & Son gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 3 beoordelingen.