Naar boven

Carl Hansen & Son FH420 Heritage voetenbank

 1. Carl Hansen & Son FH420 Heritage voetenbank Remix 612 geolied eiken
  € 859
  FH420 Heritage voetenbank Remix 612 geolied eiken
  Langer dan 8 weken
Langer dan 8 weken
1 variatie vanaf € 859
Drukte verwacht tijdens de feestdagen
Grote bestelling?
Praktische informatie

De Carl Hansen & Son FH420 Heritage voetenbank is ontworpen door Frits Henningsen.

De FH420 Heritage voetenbank van Carl Hansen & Son heeft een frame en poten van massief eikenhout of walnoothout, met een oliebehandeling of een kleurloze lak naar keuze. De bekleding kan uitgevoerd worden in stof of in leer. Deze voetenbank heeft een breedte van 52 centimeter, een diepte van 42 centimeter en een hoogte van 37 centimeter.

Het hout van Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son is in de eerste plaats een fabrikant van houten meubelstukken. Het is dan ook niet vreemd dat er erg veel aandacht wordt besteed aan het selecteren van geschikte houtsoorten en de behandelingen die het zal ondergaan.

 • De Deense eiken die Carl Hansen & Son gebruikt zijn tussen de 150 en 250 jaar oud. Eikenhout heeft kortere vezels dan essenhout maar is nog steeds een zeer sterke houtsoort. Door de kortere vezels is eiken wel makkelijker om mee te werken. Kenmerkend bij eiken meubelen zijn de zichtbare vezels, zelfs na een lakafwerking.
 • Naast de Deense hardhoutsoorten gebruikt Carl Hansen & Son ook bomen uit de Verenigde Staten. Het Amerikaans walnotenhout is gemiddeld zo’n 150 jaar oud voor het wordt gekapt. De kleur van walnoot kan sterk variëren van licht naar donkerbruin. Door het grote kleurbereik is het lastig om in te schatten welke kleur uit de gekapte bomen zal komen.

Met de keuze van het hout alleen ben je er nog niet. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Door het hout op verschillende manieren te behandelen is het mogelijk om houtvezels, contrasten en kleuren te versterken.

 • Bij geolied hout worden plantaardige oliën in het houtoppervlak gewreven. Nerven en vezels blijven zichtbaar, de contrasten worden benadrukt en in de loop van tijd ontstaat een prachtige patina. Geoliede meubels moeten ongeveer 2 keer per jaar opnieuw behandeld worden. Geolied hout is beter bestand tegen vlekken dan gezeept hout.
 • Gelakt hout is wat donkerder dan gezeept of geolied hout. Het oppervlak is glad en krijgt een glanzende uitstraling. Na verloop van tijd krijgt het hout een gelige afwerking. Het is makkelijk om gelakt hout op dagbasis te onderhouden.
Categorie Stoelen
Productsoort Carl Hansen voetenbanken
Productfamilie Carl Hansen Heritage
Merk Carl Hansen & Son
Specificaties
Flinders vertelt over dit product
Garantie
Bezorgen en retourneren
Downloads
Inspiratie Deel je foto op Instagram, Facebook of Pinterest via #MyFlinders en maak kans op € 100 shoptegoed
Productreviews
Toon meer producten Toon minder producten
Over Carl Hansen & Son
Productopties
 • Carl Hansen & Son FH420 Heritage voetenbank Remix 612 geolied eiken
  FH420 Heritage voetenbank Remix 612 geolied eiken
  Langer dan 8 weken
  € 859
Toon meer producten Toon minder producten