Naar boven

Carl Hansen & Son CH53 kruk

 1. Carl Hansen & Son CH53 kruk gezeept eiken natural paper cord
  € 548
  Langer dan 8 weken
  CH53 kruk gezeept eiken natural paper cord
  Langer dan 8 weken
Langer dan 8 weken
1 variatie vanaf € 548
Grote bestelling?
Praktische informatie

De Carl Hansen & Son CH53 kruk is ontworpen door Hans Wegner.

De CH53 kruk van Carl Hansen & Son komt in beukenhout en eikenhout en kan afgewerkt worden met een zeepbehandeling, een oliebehandeling, een zwarte kleurlak of een kleurloze lak. Eikenhout kan ook nog een witoliebehandeling krijgen qua afwerking. De zitting is van geweven papierkoord, waarbij je kunt kiezen uit de kleuren naturel of zwart. De kruk heeft een breedte van 50 centimeter, een diepte van 39 centimeter en een hoogte van 45 centimeter.

Het hout van Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son is in de eerste plaats een fabrikant van houten meubelstukken. Het is dan ook niet vreemd dat er erg veel aandacht wordt besteed aan het selecteren van geschikte houtsoorten en de behandelingen die het zal ondergaan.

 • De Deense eiken die Carl Hansen & Son gebruikt zijn tussen de 150 en 250 jaar oud. Eikenhout heeft kortere vezels dan essenhout maar is nog steeds een zeer sterke houtsoort. Door de kortere vezels is eiken wel makkelijker om mee te werken. Kenmerkend bij eiken meubelen zijn de zichtbare vezels, zelfs na een lakafwerking.
 • Het beukenhout dat geproduceerd wordt is afkomstig van zo’n 150 jaar oude bomen. Beuken is lichter dan eiken maar zwaarder dan essen. Door de korte vezels is beukenhout erg makkelijk om mee te werken. Kenmerkend van beukenhout is het gladde oppervlak waarbij de vezels niet meer zichtbaar zijn na een lakafwerking.

Met de keuze van het hout alleen ben je er nog niet. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Door het hout op verschillende manieren te behandelen is het mogelijk om houtvezels, contrasten en kleuren te versterken.

 • Met gezeept hout blijf je het dichtst bij het pure onbewerkte hout. De vezels en nerven blijven zichtbaar en het hout krijgt een lichtere kleur. Idealiter wordt gezeept hout elke 2-3 maanden opnieuw behandeld. Het blijft altijd erg gevoelig voor wijn- en inktvlekken.
 • Bij geolied hout worden plantaardige oliën in het houtoppervlak gewreven. Nerven en vezels blijven zichtbaar, de contrasten worden benadrukt en in de loop van tijd ontstaat een prachtige patina. Geoliede meubels moeten ongeveer 2 keer per jaar opnieuw behandeld worden. Geolied hout is beter bestand tegen vlekken dan gezeept hout.
 • Wit gepigmenteerde olie gaat uit van dezelfde principes als normale houtolie. Met wit gepigmenteerde olie zal het hout nog lichter van kleur worden.
 • Gelakt hout is wat donkerder dan gezeept of geolied hout. Het oppervlak is glad en krijgt een glanzende uitstraling. Na verloop van tijd krijgt het hout een gelige afwerking. Het is makkelijk om gelakt hout op dagbasis te onderhouden.
Categorie Krukjes
Merk Carl Hansen & Son
Specificaties
Afmetingen (b) 50 x (d) 39 x (h) 47 cm
Zithoogte 45
Ruimte Alleen geschikt voor binnen
Materiaal Beuken (hout), Eiken (fineer)
Garantie 1 jaar
Merk Carl Hansen & Son
Ontwerper Hans Wegner
Herkomst Denemarken
EAN: 5710954267798
Flinders vertelt over dit product
Garantie
Bezorgen en retourneren
Tweedekansje
Downloads
Inspiratie Deel je foto op Instagram, Facebook of Pinterest via #MyFlinders en maak kans op € 100 shoptegoed
Productreviews
Toon meer producten Toon minder producten
Over Carl Hansen & Son
Productopties
 • Carl Hansen & Son CH53 kruk gezeept eiken natural paper cord
  CH53 kruk gezeept eiken natural paper cord
  Langer dan 8 weken
  € 548
Toon meer producten Toon minder producten