Naar boven

Carl Hansen & Son CH110 bureau

 1. Carl Hansen & Son CH110 bureau geolied eiken
  € 11.441
  CH110 bureau geolied eiken
  4-6 weken
4-6 weken
1 variatie vanaf € 11.441
Drukte verwacht tijdens Black Friday
Grote bestelling?
Praktische informatie

Het Carl Hansen & Son CH110 bureau is ontworpen door Hans Wegner.

Het CH110 bureau van Carl Hansen & Son is verkrijgbaar in drie houtsoorten: eikenhout, walnoothout en gerookt eikenhout. Qua afwerking hebben de houtsoorten verschillende opties. Eiken kan gelakt worden, een oliebehandeling of een witoliebehandeling krijgen. Gerookt eiken kan alleen gelakt worden, en walnoothout kan gelakt worden of een oliebehandeling krijgen. De poten zijn van roestvrij staal. Dit bureau heeft een lengte van 190 centimeter, een breedte van 95 centimeter en een hoogte van 72 centimeter.

Het hout van Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son is in de eerste plaats een fabrikant van houten meubelstukken. Het is dan ook niet vreemd dat er erg veel aandacht wordt besteed aan het selecteren van geschikte houtsoorten en de behandelingen die het zal ondergaan.

 • De Deense eiken die Carl Hansen & Son gebruikt zijn tussen de 150 en 250 jaar oud. Eikenhout heeft kortere vezels dan essenhout maar is nog steeds een zeer sterke houtsoort. Door de kortere vezels is eiken wel makkelijker om mee te werken. Kenmerkend bij eiken meubelen zijn de zichtbare vezels, zelfs na een lakafwerking.
 • Naast de Deense hardhoutsoorten gebruikt Carl Hansen & Son ook bomen uit de Verenigde Staten. Het Amerikaans walnotenhout is gemiddeld zo’n 150 jaar oud voor het wordt gekapt. De kleur van walnoot kan sterk variëren van licht naar donkerbruin. Door het grote kleurbereik is het lastig om in te schatten welke kleur uit de gekapte bomen zal komen.

Met de keuze van het hout alleen ben je er nog niet. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Door het hout op verschillende manieren te behandelen is het mogelijk om houtvezels, contrasten en kleuren te versterken.

 • Bij geolied hout worden plantaardige oliën in het houtoppervlak gewreven. Nerven en vezels blijven zichtbaar, de contrasten worden benadrukt en in de loop van tijd ontstaat een prachtige patina. Geoliede meubels moeten ongeveer 2 keer per jaar opnieuw behandeld worden. Geolied hout is beter bestand tegen vlekken dan gezeept hout.
 • Wit gepigmenteerde olie gaat uit van dezelfde principes als normale houtolie. Met wit gepigmenteerde olie zal het hout nog lichter van kleur worden.
 • Gelakt hout is wat donkerder dan gezeept of geolied hout. Het oppervlak is glad en krijgt een glanzende uitstraling. Na verloop van tijd krijgt het hout een gelige afwerking. Het is makkelijk om gelakt hout op dagbasis te onderhouden.
 • Door het hout te roken wordt het donkerder van kleur. Na het roken wordt het hout geolied of gelakt.
Categorie Bureautafels
Merk Carl Hansen & Son
Specificaties
Vorm Rechthoek
Afmetingen 95 x 72 cm
Ruimte Alleen geschikt voor binnen
Materiaal Eiken (hout), Roestvrijstaal, Walnoot (hout)
Garantie 1 jaar
Merk Carl Hansen & Son
Ontwerper Hans Wegner
Herkomst Denemarken
EAN: 5710954395101
Flinders vertelt over dit product
Garantie
Bezorgen en retourneren
Downloads
Inspiratie Deel je foto op Instagram, Facebook of Pinterest via #MyFlinders en maak kans op € 100 shoptegoed
Productreviews
Toon meer producten Toon minder producten
Over Carl Hansen & Son
Productopties
 • Carl Hansen & Son CH110 bureau geolied eiken
  CH110 bureau geolied eiken
  4-6 weken
  € 11.441
Toon meer producten Toon minder producten