Naar boven

Camo Silk

Silk is een moderne, glanzende aniline leersoort met een profiel en voelt heerlijk zijdeachtig aan. Aniline wil zeggen dat het leer geen of maar een hele lichte behandeling heeft gehad, waardoor het natuurlijke oppervlak en zachte gevoel behouden blijven. De lichte behandeling laat het leer ademen en maakt het comfortabel om in te zitten. Aan de andere kant is deze leersoort wel heel gevoelig voor vuil, wat ervoor zorgt dat het uiteindelijk wat donkerder zal worden. Alleen rauw materiaal van de allerbeste kwaliteit wordt gebruikt voor aniline leer. Het is zelfs mogelijk om de haarfollikels van het vee te zien in deze topkwaliteit! Veelzijdig in haar vele mogelijke toepassingen, maar wellicht het meest aantrekkelijk voor de dynamische designers van kosmopolitische en hedendaagse omgevingen. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Silk is verkrijgbaar in zeventien kleuren. Het leer is chroom-gebruind en geproduceerd zonder gebruik van PCP en CFP welke schadelijk zijn voor het milieu. Het rauwe materiaal komt van Europees vee en de vellen zijn ongeveer 4,5 tot 5 vierkante meter per koeienhuid. Omdat het een natuurproduct is, kunnen de echte kleur en het profiel ietwat verschillen van de foto.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Camo. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.