Naar boven

Blomus: een rijke historie

Het designmerk Blomus heeft een rijke geschiedenis. We gaan helemaal terug naar 1921, waar Karl Scheffer-Klute het bedrijf SKS Sundern lanceerde. Veertig jaar later werd de naam veranderd naar SKS-Design. SKS-Design focuste zich vooral op cadeau-items gemaakt van koper en messing. Een aantal jaar later kwam daar een nieuw materiaal bij: tin. Vanaf toen ging het hard. Het bedrijf werd de marktleider op het gebied van tinnen producten en accessoires. Nadat het bedrijf gesplitst werd in SKS-Metaplast en SKS-Design werden designs moderner en werd er, om deze stijl te waarborgen, meer roestvrij staal gebruikt. Een materiaalsoort waar ze tegenwoordig nog steeds voornamelijk mee werken. Alle handdoekrekken van Blomus zijn bijvoorbeeld gemaakt van roestvrijstaal. Na vele naamsveranderingen kreeg het bedrijf in 2009 de naam Blomus GmbH. Met deze nieuwe naam kwam er ook een nieuw portfolio. Dit portfolio is zoals we Blomus nu kennen; met de focus op huis, tuin, spa en taste. De unieke, elegante, duurzame en minimalistische stijl zorgt ervoor dat Blomus al vele prijzen in de wacht sleepte. 

Roestvrij staal

Zoals hierboven genoemd zijn alle handdoekrekken van Blomus gemaakt van roestvrij staal. Dit materiaal heeft vele voordelen, zeker voor in een vochtige omgeving als de badkamer. Roestvrij staal is namelijk makkelijk schoon te maken, aangezien vuil en vocht zich niet hecht aan het materiaal. Doordat RVS bestand is tegen vocht, vuil en hoge temperaturen, is het vrijwel onverwoestbaar. Je kan dus rustig je handdoek op het handdoekrek gooien zonder bang te zijn dat het van de muur valt. Het handdoekrek gaat jaren mee en is dus een duurzame investering. Kijk bijvoorbeeld eens bij het Menoto handdoekrek 50 cm of bij de Nexio gastendoekhouder als je naar wat meer luxe voor de visite op zoek bent.

Het oog wil ook wat, en krijgt het

Naast de functionaliteit van de handdoekrekken van Blomus wil het oog natuurlijk ook wat. En ook daar zit je bij de handdoekrekken van Blomus helemaal goed. Deze rekken hebben door het roestvrijstaal een moderne uitstraling zonder al te veel poespas. What you see is what you get bij Blomus, en alles wat je ziet is dan ook wat je wil krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het Menoto handdoekladder of aan de Areo handdoekstang. Deze handdoekrekken zijn waterbestendig, waardoor ze lange tijd dezelfde uitstraling blijven houden en de handdoeken in no time laat drogen. 

Blomus bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Blomus. Dat betekent dat wij alle Blomus producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Blomus en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Blomus. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.