Naar boven

Arper designs

Eind jaren 80 werd designmerk Arper opgericht door Luigi Feltrin, voormalig producent en verkoper van lederen stoelen van hoge kwaliteit. Zijn jarenlange ervaring op dit gebied zorgde ervoor dat Arper vrijwel direct na de oprichting een enorm succes werd. De collectie werd al snel uitgebreid met andere materialen zoals aluminium, staal en polypropyleen. Op die manier kon het merk inspelen op de vraag en tegelijkertijd een nieuwe markt aanboren. Het gebruik van verschillende materialen zien we nog steeds terug bij Arper stoelen, bijvoorbeeld bij de Arper Catifa 46 Tube stoel met poten van verchroomd staal. Deze stoel is ook verkrijgbaar in een iets ruimere variant: de Catifa 53 Tube stoel. Dankzij Arpers samenwerking met de geliefde ontwerper Alberto Lievore kwamen er tussen 1998 en 2002 zes grote collecties op de markt. Door de strakke lijnen en het gebruik van een ongekend aantal materialen en afwerkingen passen de Arper stoelen vandaag de dag nog steeds in ieder interieur.

Oneindige zitmogelijkheden

Arper stoelen zijn hét schoolvoorbeeld van een geslaagde combinatie tussen comfort en praktische toepasbaarheid. De Arper stoelen zijn in veel verschillende uitvoeringen en materialen beschikbaar. Zo is de Catifa 46 Trestle Swivel stoel verkrijgbaar met een zitschaal van dubbel- of enkelkleurig polypropyleen, multiplex, of gestoffeerd met leder of textiel. Ook zijn Arper stoelen beschikbaar in staal of hout, zoals de Catifa 53 Wood en Catifa 46 Wood stoelen van eikenhout. Daarnaast bestaat er de optie om de Arper stoelen te leveren met een sledeonderstel, draaibaar onderstel of draaibaar onderstel op 4 of 5 wieltjes: de Catifa 60 5-Star bureaustoel is voorzien van zwenkwieltjes en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. De mogelijkheden van Arper stoelen zijn kortom eindeloos, dus je zult er altijd een vinden die past bij je wensen.

Zitcomfort van Arper Catifa

Voor een extra dosis comfort zit je bij de collectie Arper stoelen goed. Je bent namelijk verzekerd van een stoel met ruime afmetingen en een perfecte zit als je kiest voor de Catifa 60 Lounge Low fauteuil en Catifa 60 Lounge High fauteuil. Deze Arper stoelen hebben alles in huis om heerlijk in te vertoeven. De Catifa 60 4-Star stoel is een variant op deze comfortabele fauteuils. Je hebt de keuze uit een vierster-onderstel of vijfster op wieltjes, en uit drie verschillende hoogtes. Ook is er de optie om een terugdraai- of kantelmechanisme te installeren. Dankzij moderne technologieën bewegen deze stoelen als het ware met je lichaam mee en verlichten zo de druk op de onderrug. Dus sluit je ogen en geef je over aan het zitcomfort van Arper stoelen.

Arper bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Arper. Dat betekent dat wij alle Arper stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Arper stoel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stoel van Arper, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.