Anglepoise: waar het begon

Voor een kijkje in de geschiedenis van Anglepoise gaan we terug naar 1932. In dat jaar werd namelijk de grondslag gelegd voor de collecties met bureaulampen die het merk vandaag de dag aanbiedt. Autotechnicus George Carwardine was de man die een formule ontwikkelde voor een lamp die je naar een andere stand kon verplaatsen door slechts hele lichte druk op het armatuur uit te oefenen. Als je de lamp daarna weer losliet, bleef hij onmiddellijk stilstaan in de door jou gewenste positie. Flexibel en stabiel. Twee jaar later kwam Anglepoise uiteindelijk met de allereerste Original 1227 bureaulamp. Een ontwerp dat de basis vormde voor het merk en later nog vele nakomelingen zou krijgen. Op basis van de bureaulampen werd de collectie van dit merk steeds groter met onder meer wandlampen en vloerlampen die zich vaak typeren door het design dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

Meesterproduct van Anglepoise: Anglepoise Original 1227

Dat Anglepoise zich focust op bureaulampen is niet moeilijk te ontdekken. Het merk is er duidelijk in gespecialiseerd. Ze brachten meerdere collecties uit. Vooral de Anglepoise Original 1227 serie behoort in onze ogen tot de echte klassiekers binnen het merk. Wist je dat de Anglepoise Original 1227 bureaulamp zelfs op een Engelse postzegel heeft gestaan? Het tijdloze design, de perfecte stabiliteit van het armatuur en de vele uitvoeringen: de Anglepoise bureaulamp heeft het allemaal! Naast bureaulampen bestaat de Anglepoise Original 1227 collectie ook schitterende wandlampen, hanglampen en vloerlampen. De lampen van Anglepoise zijn er in oneindig veel fraaie zachte kleuren. Soms heeft een lamp zelfs een combinatie van verschillende kleuren. Hierdoor sluiten ze eigenlijk altijd aan bij jouw persoonlijke stijl. Daarnaast hebben ze ook diverse groottes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Original 1227 mini bureaulamp?

Anglepoise Type 75

Sinds kort werkt het Britse merk Anglepoise samen met ontwerper Paul Smith, en daar zijn de prachtige Anglepoise Type 75 designlampen uit voortgekomen. Voor de Type 75 Paul Smith Edition werd de Type 75 bureaulamp van Anglepoise in een nieuw jasje gestoken. De verschillende kleuren zorgen ervoor dat de lamp lekker opvalt in de ruimte. Mooi dus, maar ook functioneel. Je draait deze bureaulamp namelijk super gemakkelijk met één beweging naar de juiste richting. De mooie kleurencombinatie maakt de lamp een echte eyecatcher. Of wat dacht je van de Type 75 mini bureaulamp? Deze bureaulamp is perfect voor wanneer je niet veel ruimte hebt, maar wel veel stijlgevoel. De lamp heeft een klassieke vorm en gaat daarom nooit vervelen. Wat jouw persoonlijke stijl ook is, de Type 75 past altijd.

Anglepoise bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Anglepoise. Dat betekent dat wij alle producten van Anglepoise kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Anglepoise en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Anglepoise veilig en vertrouwd online bestelt.