Alessi

Het Italiaanse bedrijf Alessi mag zich al decennia lang rekenen tot de crème de la crème van het wereldwijde designlandschap. Giovanni Alessi begon al in 1921 met het ontwerpen en vervaardigen van de mooiste designproducten. Hierbij maakt hij vooral gebruik van messing, zilver en andere metalen. Het vakmanschap met betrekking tot het verwerken van metalen dat Alessi de afgelopen honderd jaar heeft ontwikkeld, komt mooi terug in de ingenieuze designs van de fruitschalen van Alessi. Hoewel dit bedrijf nog steeds één van de koplopers is als het gaat om het verwerken van metalen, richt Alessi zich inmiddels ook op modernere materialen en technieken. Zo maakt Alessi veelvuldig gebruik van verschillende soorten kunststof, glas en roestvrijstaal om de functionaliteit en kwaliteit van hun producten significant te verbeteren.

Opvallende Alessi Mediterraneo woonaccessoires

Hoewel de Mediterraneo fruitschaal large en de Mediterraneo fruitschaal small de meest bekende producten uit deze collectie zijn, reikt de collectie veel verder dan alleen fruitschalen. Zo kun jij geheel in stijl met de Alessi Mediterraneo collectie jouw salade opscheppen met behulp van het Mediterraneo saladebestek. De saladelepel en vork zijn elkaars negatieven en vullen elkaar dus perfect aan. Het kleinste lid uit deze serie is het Mediterraneo theelicht. Dit kleine theelichthoudertje is eigenlijk een hele kleine uitvoering van de Mediterraneo fruitschalen. Wanneer je er een theelichtje inzet, wordt het licht gereflecteerd door de verschillende metalen armen. Zo ontstaat er een extra sfeervol effect.

Alessi Mediterraneo bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij alle producten uit de Alessi Mediterraneo collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.