Naar boven
Sorteren op

1-3 van 3 producten

Alessi: een lust voor het oog

Het Italiaanse designlabel Alessi maakt al sinds 1921 de mooiste designaccessoires. Oprichter Giovanni Alessi was destijds één van de eersten met de mening dat huishoudartikelen wel degelijk móói mogen zijn. Die instelling heeft  Alessi in de afgelopen 80 jaar al heel wat designiconen opgeleverd, zoals de Blow Up klok van ontwerper Fratelli Campana. Sinds Alberto Alessi in 1980 het bedrijf overnam, bracht hij het designlabel naar grote hoogte door samenwerkingen aan te gaan met deze en andere beroemde ontwerpers. Alessi is daardoor vandaag de dag een van ’s werelds meest gerespecteerde designmerken voor huishoudproducten. Sinds 2006 brengt Alessi drie verschillende productlijnen op de markt: A di Alessi (lager geprijsde producten), Alessi (alledaagse en meest belangrijke producten) en Officina Alessi (meest experimentele ontwerpen).

Een onbeschreven Alessi klok

Is iedere dag wat jou betreft een onbeschreven blad, waarvan je niet kan wachten om het weer in te vullen? Dan is er een Alessi klok speciaal voor jou ontworpen: de Blank klok. Zoals de naam al doet vermoeden is deze Alessi klok helemaal leeg wanneer je hem uit de verpakking haalt. Met de bijgeleverde stift schrijf je voor ieder uur op wat je te wachten staat. Nu kun je eindelijk zelf eens voor ontwerper spelen! En dat allemaal dankzij designer Marti Guixe die voor jou deze bijzondere Alessi klok ontwierp.

Hippies en klassiekers

Een ware designklassieker, dat is de Alessi Firenze klok. Dit prachtexemplaar werd al in 1965 ontworpen door Pier & Achille Castiglioni, die onder andere ook verantwoordelijk zijn voor een verlichtingscollectie voor Flos. Deze Alessi klok werd speciaal ontworpen voor het La Casa Abitata Exhibition in het Palazzo Strozzi in Florence. En dat zie je dan weer terug in de naam van de Alessi klok, want Firenze is de Italiaanse benaming van Florence. Wil je nog meer terug in de tijd met een Alessi klok? Kijk dan eens naar de Cronotime klok, die je meevoert naar de jaren 60. Een Alessi klok voor de hippies onder ons!

Alessi klok bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij elke Alessi klok kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Alessi klok en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Alessi klok, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.