Naar boven

Alles over verlichting

Elke ruimte in een woning wil je optimaal verlichten, maar waar moet je op letten? Het grote aanbod aan lampen met verschillende lichteffecten, functies en designs maakt de keuze er misschien niet makkelijker op. Om erachter te komen welke verlichting past bij de wensen die je hebt, is het belangrijk om te bedenken wat voor resultaat je wilt bereiken met verlichting en wat voor functie de ruimte waarin je de lamp(en) wilt plaatsen vervult. We vertellen je daarom alle ins en outs over onder meer lichtsoorten en -effecten, LED verlichting dimmen en welke verlichting specifiek in een bepaalde ruimte past.

Populaire adviesartikelen

 
Lamp ophangen: waar let je op?
Er komt best wat kijken bij het ophangen van een lamp. Waar moet je allemaal rekening mee houden? We leggen het stap voor stap uit.
Lees meer
 
5 x Veelgestelde vragen over ledverlichting
Ledverlichting is een populair alternatief voor de gloeilamp, maar er bestaat nog veel onduidelijkheid over. De vijf veelgestelde vragen lees je in dit artikel.
Lees meer
 
Een lichtplan opstellen: hoe doe je dat?
Een interieur staat of valt met verlichting. Flinders legt je stap voor stap uit hoe je aan de hand van een lichtplan lampen kiest die passen bij je interieur.
Lees meer

Laatste adviesartikelen

 
Hanglamp kiezen: hier moet je op letten
Hanglampen kiezen, dat is nog een lastige opgave. Flinders helpt je bij het kiezen van hanglampen door te laten zien waar je allemaal rekening mee moet houden.
Lees meer
 
Verlichtingsplan voor buiten
Een verlichtingsplan voor buiten mag niet ontbreken om optimaal te genieten van je buitenverlichting. Flinders legt je stapsgewijs uit hoe je deze maakt.
Lees meer
 
5 x Tips voor energiezuinige verlichting
Heb je de perfecte lamp gevonden? Dan wordt het tijd om je te verdiepen in lichtbronnen. Flinders helpt je bij de keuze voor passende energiezuinige verlichting.
Lees meer
 
Soorten lichtbronnen: alle ins en outs
Je kunt verschillende soorten lichtbronnen in een lamp draaien. Wat is nu de juiste lichtbron voor je lamp? We leggen het je uit.
Lees meer
Bezig met laden
volgende resultaten worden ingeladen…