Naar boven

Marmer: terug van weggeweest

Op gepost door Sabine Meekel in Woontrends

Vorig jaar zagen we hem al verschijnen op diverse designbeurzen en nu is 'ie officieel terug van weggeweest: marmer! Deze prachtige steensoort heeft te kampen met een 'kil' imago, terwijl er honderden manieren zijn om je interieur te verrijken met marmer. Van kaarsenhouder tot eettafel, met een beetje marmer geef je je inrichting al een bijna koninklijke uitstraling. Daarom vandaag tips om marmer ook (weer) aan jouw interieur toe te voegen.

Marmer lamp
Beeld Mijn persoonlijke marmer-favoriet: de Arco vloerlamp LED van Flos.

Terugkeer van een trend

De marmertrend zien we sinds 2014 langzaamaan terugkeren. Wat betreft het interieur gaat deze trend hand in hand met het traditionele en klassieke, twee stijlen die ook weer helemaal 'hot' zijn voor de inrichting van je woning. Denk bijvoorbeeld aan de koper- en messing accessoires die overal opduiken en de cactustrend, die in feite uit de jaren 50 stamt. Marmer sluit hier perfect op aan en wordt nu zelfs door allerlei moderne merken aan de collectie toegevoegd. Bijzonder is ook dat marmer niet alleen 'terug' is op interieurgebied, maar ook als print voor uiteenlopende producten en accessoires. Zo hebben wij al telefoonhoesjes, laptopstickers en zelfs t-shirts met marmerprint gespot!

Marmer Print
Beeld Van nagellak tot laptoptas: de marmerprint is weer helemaal hip.

Duurzaam design

Het mooie aan marmer is, naast de prachtige print, dat dit materiaal een leven lang meegaat. Dit betekent dat jij bij aanschaf van een keukenblad, staande lamp of ligbad gemaakt van marmer, een duurzaam stukje design in huis haalt. Zo verrijk je niet alleen je inrichting, maar investeer je ook in de toekomst. Een andere prettige bijkomstigheid is dat marmer weinig onderhoud nodig heeft. Je reinigt het simpelweg met een vochtige doek. Heb je een marmeren vloer? Dan kun je ervoor kiezen om deze eens per jaar te impregneren zodat vuil zich niet aan het natuursteen hecht. 

Marmer vloer
Beeld Marmeren vloeren zijn met name populair in de badkamer en keuken. Niet gek, want je kunt ze gemakkelijk onderhouden.

Steengoede interieurs

Het moge duidelijk zijn: marmer is helemaal terug! Het onderhoudsvriendelijke, klassieke natuursteen doet het perfect in alle typen interieurs. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande inrichtingen en ontdek welke marmertoepassing jouw voorkeur heeft.

Marmer muur
Beeld Een marmeren muur combineert fantastisch met zwart-witte accessoires zoals boekenplanken en fotolijsten.

Marmer keuken
Beeld Een natuurstenen aanrechtblad is helemaal van nu. Het witte marmer geeft je keuken een frisse uitstraling.

Marmer keuken
Beeld Je kunt natuurlijk ook nog een stapje verder gaan en een complete eetbar van marmer kiezen.

Marmer badkamer
Beeld In de badkamer kun je marmer niet alleen als vloer, maar natuurlijk ook als wand gebruiken. 

Marmer metamorfose

Zie jij ook wel iets in deze woontrend, maar is je budget niet toereikend om een gehele muur of vloer uit marmer te laten maken? You're not alone! Gelukkig kun je met kleine en grote marmeren meubels en accessoires je interieur al echt een boost geven. Wat dacht je van deze suggesties?

Ferm Living Marmer
Beeld Met de accessoires van Ferm Living geef je je interieur in een handomdraai een marmeren tintje. 

Menu Chunk of Marble kaarsenstandaard 
Beeld De Menu Chuck of Marble kaarsenstandaard is verkrijgbaar in small en large. Zo kun je zelf bepalen hoeveel marmer je aan je interieur toevoegt!

Menu Marble Clock
Beeld Wist je dat marmer verschillende kleuren kan hebben? Hier zie je goed het verschil tussen groen marmer en wit marmer. Het groene geeft je inrichting een industriële look, het witte juist meer rust. Voor welke Menu Marmer klok zou jij kiezen?

Marmeren tafel
Beeld Met de marmeren tafels van Normann Copenhagen (boven) en OX Denmarq (onder) wordt het diner voortaan een sjieke aangelegenheid. 

Mooi hè, dat marmer! We zijn benieuwd naar jouw mening over deze klassieke natuursteen. Zou jij 't een investering waard vinden?

Sabine Meekel

Over de auteur

Sabine Meekel

Sabine is webredacteur bij Flinders en dol op design. Ze speurt woonbladen en websites af om de nieuwste producten te bespreken in de Flinders adviesmodule. Heb je tips, vragen of inspiratie voor een artikel? Mail naar redactie@flinders.nl.