Naar boven

Kleurrijk wonen

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Met een felle kleur is heel veel te bereiken in je interieur. Met zo’n knalkleur zet je namelijk gelijk een vrolijkere sfeer neer. Maar hoe zorg je ervoor dat je interieur met kleur niet te druk overkomt? Lees onze tips over het gebruik van felle kleuren in je interieur.

We zijn vaak een beetje bang om kleur te gebruiken in onze woning, omdat we houden van rustige en harmonieuze ruimtes. We denken automatisch dat daar geen felle kleuren bij horen. Je bent al gauw geneigd alle muren te witten en te gaan voor accessoires in grijs- en bruintinten. En dat terwijl kleur iets geweldigs is om mee te werken. Wij hebben wat inspiratie voor je verzameld, kijk mee!

Kleurrijke muur

Met een kleurrijke muur fleur je een hele ruimte op. Als je de omgeving voor de rest rustig houdt, zal een kleurrijke muur alles behalve rommelig ogen.

Kleurrijk wonen
Beeld Deze knalgele muur geeft karakter aan deze trap in de hal.

Kleurrijk wonen
Beeld Hier is ervoor gekozen om slechts twee ruiten in een felle kleur op de muur te verven. Dit staat speels en geeft sfeer.

Kleurrijk wonen
Beeld
Door horizontale strepen te verven creëer je meer lengte en diepte in een ruimte. Dit kan ook prima met neon roze!

Kleurrijke meubels

Door een paar kleurrijke meubels aan te schaffen, breng je heel wat vrolijkheid in je huis. Dat hoeft nu natuurlijk niet gelijk een grote bank te zijn, maar denk bijvoorbeeld aan een stoel of een lamp in een felle kleur.

Kleurrijk wonen
Beeld Deze roze stoel is een echte eyecatcher in dit witte met zwarte interieur. Door een paar roze accessoires om de stoel heen te plaatsen, oogt het geheel harmonieus.

Hay Hackney sofa
Beeld Deze gele bank is de Hackney van Hay. In dit klassiek interieur is de bank een echte eyecatcher.

Kleurrijk wonen
Beeld Deze twee felgele Mhy Muuto hanglampen geven karakter aan deze keuken. Het toont lef en staat speels.

Flos Can Can hanglamp
Beeld De Flos Can Can hanglamp brengt subtiel kleur in je interieur. De binnenkant is namelijk vrolijk versierd met gekrulde, paarse ornamenten.

Kleurrijk wonen
Beeld
De felblauwe barkrukken lijken nóg mooier blauw tegen de witte bar aan.

Fritz Hansen Mier stoel
Beeld De Fritz Hansen Mier stoel is er in allerlei felle kleuren.

Kleurrijke woonaccessoires

De makkelijkste manier om te experimenten met kleur is met woonaccessoires. Deze zijn namelijk makkelijk aan te schaffen en je kunt ze ook zo weer weghalen als het gaat vervelen.

Kleurrijk wonen
Beeld Met bloemen is dit witte interieur omgetoverd tot een vrolijk geheel.


Beeld De Gispen Domoor drinkbeker is er in allerlei felle kleuren. Hang er een aantal naast elkaar op voor een vrolijke indruk.

Kleurrijk wonen
Beeld Deze ruimte heeft een witte basis, maar is met kussens, planten en een geel dekbedovertrek veel sfeervoller geworden.

Kleurrijk wonen
Beeld
Dit is een hele makkelijke manier om meer kleur in je interieur te brengen. Verzamel (je) boeken met de meest kleurrijke kaften en koop eventueel dozen in fijne kleuren. Zet alles netjes neer en je kleurrijke boekenkast is geboren!

Hay Pinocchio vloerkleed multi colour
Beeld Dit Hay Pinocchio vloerkleed bestaat uit allemaal bolletjes in verschillende kleuren. Door de rustige, grijze omgeving oogt het vloerkleed helemaal niet te druk.

Zoals je hebt kunnen zien doet kleur heel veel voor je interieur. Dus toon wat lef en fleur je woning op met een likje verf, een nieuw meubelstuk of fijne woonaccessoires.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.