Naar boven

Beton in huis

Op gepost door Laura van Olst in Woontrends

Beton kom je niet snel ín een huis tegen, wel erbuiten. Toch is dit robuuste materiaal prachtig om toe te passen in je interieur. Muren, meubels en accessoires... alles is van beton te maken. Wij hebben wat inspiratie voor je verzameld. Kijk mee naar de mooiste beelden van woningen met details van beton.

Muur van beton

Beton in huis
Beeld Hier is zowel de vloer als de muur gemaakt van beton. De uitstraling is robuust, maar toch zacht door de lichte kleuren die gebruikt zijn voor het beddengoed.

Beton in huis
Beeld Hier is gekozen voor één betonnen muur. Het beton komt weer terug in de salontafel. Deze ruimte is helemaal ingericht volgens de hippe industriële stijl.

Beton in huis
Beeld Door naast de muur van beton veel grijs te gebruiken oogt de ruimte kalm. Je creëert een speels effect als je grijze details toevoegt met verschillende structuren. Het hoogpolige vloerkleed is hier een voorbeeld van.

Beton in huis
Beeld Het betonnen plafond is hier doorgetrokken naar de muur en vervolgens naar de tafel. Het effect is erg stoer en origineel! Aan de muur hangt de Vitra Sunburst Clock klok.

Beton in huis
Beeld Het beton is onbewerkt en oogt stoer. Hier komt de industriële stijl weer terug, die erg goed bij de omgeving past. Een designmerk met veel industriële meubels in de collectie is House Doctor. De stoel is de House Doctor Retro stoel. De tafel is de House Doctor Modern tafel.

Beton in huis
Beeld Een muur van beton kun je ook faken met behang. Het lijkt dan net echt, maar de ingreep is dan iets minder groot. Er zijn verschillende soorten behang beschikbaar. Flinders heeft ook behang met betonprint in het assortiment.
1. Het NLXL Concrete 02 behang, ontworpen door Piet Boon.
2. Het NLXL Concrete 06 behang.
3. Het NLXL Concrete 03 behang.
4. Het NLXL Concrete 01 behang.

Accessoires en verlichting van beton

Beton in huis
Beeld Breng subtiel beton in huis met deze robuuste peertjes.

Beton in huis
Beeld Deze betonnen lamp is geschikt voor een ruimte waar niet heel veel licht nodig is. De vaas is ook gemaakt van beton. Door meerdere accessoires van beton aan te schaffen creëer je eenheid in een ruimte.

Beton in huis
Beeld Dit is de Areaware Concrete Desk Set. Een fijne opberger voor op je bureau.

Beton in huis
Beeld Hier zie je de Menu Chunk of Concrete kaarsenstandaard, oftewel: een blok beton, afgewerkt met een laagje koper. Beton maakt deze kandelaar robuust en het koper zorgt voor wat elegantie.

Ben je inmiddels ook zo dol op beton? Wij in ieder geval wel! Met een paar kleine details van beton maak je je huis een stuk stoerder en robuuster.

Laura van Olst

Over de auteur

Laura van Olst

Laura weet alles van mooie interieurs en design. Ze houdt je graag op de hoogte van de laatste woontrends en geeft tips over hoe je die trends kunt vertalen naar je eigen interieur.