Wonen wordt een en al sfeer

On posted by Jelena Brillenburg Wurth-Visser in Trends & Inspiratie

In ‘Tweet de Trend’ voor 2014 kon je het al lezen. In 2014 vindt een opmars plaats van donkere kleuren, natuurlijke of pure materialen en de keuze voor de toevoeging van vintage of hergebruik aan je interieur.

Donkere kleuren brengen intimiteit

Donkere kleuren brengen intimiteit

Beeld Bron: Feyhandmade.blogspot.nl.

Een donkere kleur maakt een ruimte optisch kleiner, dat is inderdaad waar. Maar daarbij brengen deze tinten ook veel sfeer. Je creëert met een optische verkleining intimiteit; een ruimte die je omarmt en waarin je je zeker prettig zult voelen. Eén of meerdere accentkleuren breng je in deze sfeer aan door de toevoeging van accessoires in een intense kleur. Met materialen als velours en wol, zoals hierboven, krijgt het interieur een mystieke uitstraling en ben je klaar voor het ‘nieuwe klassiek’.

Donkere kleuren brengen intimiteit

 1. Muuto Soft Grid kussen
 2. Moooi carpet Fata Morgana
 3. Tom Dixon Base tafellamp
 4. &Tradition Fly tafel
 5. Pols Potten Dot Stool
 6. Tom Dixon Wingback sofa
 7. Hay Lup kandelaar

 

Het nieuwe klassiek

Het nieuwe klassiek

Beeld Bron: Ochre.net.

Durf de klassieke stijl een ruwere uitstraling te geven door bijvoorbeeld accessoires toe te voegen die worden hergebruikt of vintage zijn. De retrotrend van de afgelopen tijd laat zien dat wij nieuw niet meer noodzakelijk beter vinden. Het nieuwe klassiek ontstaat door toevoeging van contrast zowel in kleur als in materiaal. Pure materialen genieten de voorkeur, beton, hout en linnen. En verschillende tinten mosgroen worden gecombineerd met ivoor en grijs. Het opbeurende accent kunnen we zoeken in rood of cerise.

Het nieuwe klassiek

 

 1. House Doctor eettafel Bas
 2. Magis Flux stoel
 3. Pols Potten Wheat Straw Sphere vaas
 4. House Doctor hanglamp
 5. Pols Potten Zig Zag kruk
 6. Hay Dot Carpet

Blijf op zoek naar spanning

Blijf op zoek naar spanning

Beeld Bron: 79ideas.org.

Is het je allemaal te donker? Heb je liever niet die donkere wanden thuis? Geen nood, je kan dezelfde uitstraling bereiken door met je meubels en accessoires te beginnen. De start is natuurlijk een comfortabele, donkere bank. De ‘rijk’ klassieke uitstraling bereik je door niet te zuinig te zijn met kussens. Zorg voor een stijlovereenkomst in de dessins of kleuren. De basis, zoals hierboven het geel, moet hier en daar blijven terugkomen in combinatie met de kleur van de bank. Een kleed is een absolute must. Met een kleed maak je van je zithoek een intiemer geheel. Als je bank hoog op de poten staat, laat je het kleed enigszins onder de bank doorlopen. De mix van dessins en de toevoeging van hier en daar een gouden accent voegt spanning toe aan je interieur.

Blijf op zoek naar spanning

 1. Muuto Rest driezitsbank
 2. Tom Dixon Etch kandelaar
 3. Flinders Oosters kussen
 4. Tom Dixon Beat Lights
 5. Normann Copenhagen Brick
 6. Muuto Around bijzettafel
 7. House Doctor kleed

Donkere blauwen als stevig fundament

Donkere blauwen als stevig fundament

Beeld Bron Veanad.tumblr.com

Voeg, als de donkere kleuren op je zijn gegroeid, stap voor stap ook kleur op de muur aan. De donkere blauwen vormen het fundament van deze trend. Blauw is een koele kleur maar omdat deze donker wordt toegepast, zal het minder snel koud aanvoelen. En met de toevoeging van warme materialen als koper en goud maak je het helemaal af.

Donkere blauwen als stevig fundament

 1. Kartell Masters stoel
 2. Hay Colour Carpet
 3. Tom Dixon Cell wandlamp
 4. House Doctor Rack tijdschriftenrek

Jelena is interieurprofessional bij Ruim. Daarnaast geeft ze workshops, trainingen en bezoekt ze beurzen. Haar ervaringen op het gebied van inrichting en nieuwe woontrends deelt ze met je via Flinders Magazine.