Wat zijn de trends voor kerst 2010?

On posted by Wilma Korrel in Trends & Inspiratie

Nog maar iets meer dan een maand te gaan tot de kerstdagen. Tijd om na te denken over de kerstdecoratie en het kerstdiner. Wat zijn de kersttrends van 2010?

Kersttrend 1: vrolijk kerstfeest

Afgelopen week ben ik op de Kerst- en Winterfair in de Brabanthallen geweest. Volgens één van de kersttrends voor 2010 vieren we kerstmis op z'n vrolijkst. Felle, synthetische kleuren en drukke prints vertegenwoordigen het optimisme waar we zin in hebben. Niets is te gek bij deze trends waar grafische opdrukken een hoofdrol spelen.

Kersttrend 2010: vrolijk

Kernwoorden: urban, gelukkig, bohemien, doe-het-zelf, eenvoud, folklore, ambachtelijk, extravagant. Toch zag ik daar in de boomdecoratie niet veel van terug. Deze trend was wel te signaleren in de tafeldecoratie. Van vrolijk tot "foute" zoete kleuren.

Kersttrend 2010: vrolijk

Kersttrend 2: rustieke, romantische kerstboom

Wat opmerkelijk was op deze fair is dat veel mensen dit jaar, evenals vorig jaar, zullen kiezen voor een romantische, harmonische en rustieke kerstboom, want hiervan was een ruim aanbod. Grijstinten worden aangevuld met rustige kleuren als wit, antiekgroen en verschillende varianten van bruin. Dit kleurenpalet wordt opgelicht door een accent van wit goud.

Kersttrend 2010: romantisch 

Foto: Romantische kerstsfeer.

Kersttrend 2010: romantisch

Kersttrend 3: sensuele, luxe en rijke sfeer

Diepe, sensuele kleuren en luxe, rijke materialen passen binnen deze derde trendsfeer. In de basis zien we etnische neutralen met accenten van as en sneeuw gecombineerd met harmonische volle tinten, varierend van oranje-achtig tot purperig tot dieprood, met een snufje lood.

Kersttrend 2010: luxe

Foto: Creëer een luxe kerst met roodtinten.

Kersttrend 2010: luxe

Kernwoorden voor de luxe kerstsfeer zijn: sensueel, raffinement, overvloed, oosters, wild, natuur, schatten.

Kersttrend 2010: luxe

Kersttrend 4: paars, roze en bruin, gecombineerd met edelstenen

Sferen uit verschillende culturen vormen een warm geheel bij deze kersttrend. We zien hier een combinatie van paars-roze-bruine neutralen en botsende tinten van edelstenen als amethist, smaragden en saffieren. Als accent dient hier een diepe, spiegelende chroomglans.

 Kersttrend 2010: theatraal

Foto: Mix warme en frisse tinten voor een theatrale kerstlook!

Trefwoorden zijn onder meer: neo-traditioneel, couture, gedistingeerd, theatraal, toneel- en decoratieve kunst, erfenis, ceremonieel, dandyisme.

Kersttrend 2010: theatraal

Ik heb leuke en creatieve ideeën opgedaan op deze fair. Het wordt dit jaar wat mij betreft een natuurlijke, creatieve, romantische sfeer tijdens de kerstperiode.

Wilma KorrelWilma Korrel is oprichter van Int. Interior Styling & Design een interieuradviesbureau dat adviezen geeft aan particulieren en bedrijven. Dit kan variëren van enkel kleuradvies tot het volledig inrichten, aankleden en verlichten van woning of bedrijfspand.