Trends spotten op Ambiente in Frankfurt

On posted by Marie-Gon Vos in Trends & Inspiratie

De eerste dag van Ambiente heb ik een flink stuk van de beurs gezien op zoek naar nieuwe trends. Er was veel nieuws, en de beurs was ook erg goed opgezet. Alles eromheen is ook super geregeld, je entreekaartje is ook tevens je metrokaartje bijvoorbeeld. Er was een trendpresentatie samengesteld door stijlbureau Bora Herke die vier verschillende stijlen omvat.

Interieurtrends 2011

  Ambiente stijl: Qute

Ambiente stijl: Qute

Foto: De Ambiente stijl: Cute

Opgewekt en charmante chique, met inspiratie uit de jaren 50. Nostalgische patronen, vrouwelijk, en fruitige pastels. Romantische details, dieren, fruit, borduurwerk en geperforeerde materialen.

Raw

Ambiente stijl: Raw

Ambiente stijl: Raw

Foto: De Ambiente stijl: Raw

Krachtig, authentiek en functioneel, industriele look, second-hand. Garage-gevoel, originele, pure materialen, vaak lijken ze nog niet helemaal af. Belangrijk is hoe het is gemaakt, het is een uiting van persoonlijkheid.

Refined

Flinders - Ambiente - Design voor ieder interieur

Flinders - Ambiente - Design voor ieder interieur

Foto: De ambiente stijl: Refined

Oud en nieuw klassiek, en minimalistisch qua styling, moderne, relaxte uitstraling. De technologie is innovatief, kwaliteit en duurzaamheid uit zich in een gevoel van ‘well-being’ Grafische, ‘streperige’ dessins, met wat meer primaire kleuren.

Mash

Ambiente stijl: Mash

Ambiente stijl: Mash

Foto: De Ambiente stijl: Mash

Mash is letterlijk een mix, van alle culturen, kleuren en materialen. Heel expressief. Traditionele ambachten spelen een grote rol, dessins uit alle windstreken worden door elkaar gebruikt. veel handwerk, glans en spiegelende oppervlakten.

Zacht goud

Ambiente stijl: Eigen

Foto: De Ambiente stijl: Zacht goud

Daarnaast spot je natuurlijk ook je eigen trends. Ik zag zelf veel goud, niet hoogglans en blinkend, maar juist subtiel en zacht, mooi met hout en andere ruige materialen. Ook veel stoere, robuuste materialen, veel zwart. Handmade, een heel veel fairtrade. Ook veel dierfiguren, in kussens, als dessin, in keramiek en geweven in stoffen. Details zijn erg belangrijk, je ziet dat het handwerk is. Veel hergebruik, old look en het gevoel dat het product aan een tweede leven is begonnen.

Inspirerende trends

Heel inspirerend, en goed om alles zo weer bij elkaar te zien. Het is voor ons vak erg belangrijk dat je op de hoogte blijft, voor mij zijn beurzen een enorme bron van inspiratie, en je doet ook altijd weer fijne contacten op!