Het gezicht achter: Yet van Le Style

On posted by Renée IJzerman in Trends & Inspiratie

Omdat je nooit genoeg inspiratie en ideeën kunt opdoen, lichten we de komende weken de leukste Nederlandse interieurblogs voor je uit. Yet startte met haar blog Le Style in 2011. Op haar blog behandelt ze woonideeën, persoonlijke verhalen en meer. In deze 'Het gezicht achter...' komen we meer te weten over haar eigen voorkeuren en favorieten. Yet: ‘Mijn interieurstijl was en is niet in een hokje te plaatsen'.

Waarom ben je begonnen met je blog?

“Ik ben impulsief begonnen op een 'verveelde' woensdagmiddag. Ik was op zoek naar een manier om mijn inspiratie te delen. In 2011 ben ik begonnen, puur om te delen, maar het groeide uit tot meer… Mijn blog heeft mij geholpen aan nieuwe opdrachten, het vormgeven en het door ontwikkelen van mijn werk als stylist. In oktober 2013 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: Le Style Studio en Le Style Shop. Ik heb veel nieuwe, leuke en inspirerende mensen leren kennen door mijn blog. Zo komen samenwerkingen tot stand en krijg ik uitnodigingen van pers. Door werk, de drukte, een opleiding én een eigen verbouwing van een pandje in de binnenstad van Groningen, is de frequentie van bloggen wat minder. Maar daar komt binnenkort zeker weer verandering in!"

Le Style
Beeld Decoratie op een krukje.

Le Style
Beeld Minimalistische decoratie.

Waar komt je liefde voor interieur vandaan?

“Dat heb ik van jongs af aan al gehad. Al heel vroeg was dat zichtbaar! Tijdens vakanties kon mijn moeder geen interieurwinkel voorbijlopen zonder even binnen te glippen. Dan bleef de rest buiten wachten, maar ik niet. Ik ging graag mee om ook even rond te snuffelen. Mijn interieurstijl was en is niet in een hokje te plaatsen. Toch gaat mijn voorkeur uit naar zwart met wit! Deze passie uit zich in inspiratiebeelden die ik maak voor verschillende merken en mijn voorliefde voor Scandinavisch design, designklassiekers en grafisch accenten.”

Le Style
Beeld Decoratie van House Doctor.

Le Style
Beeld Nog meer decoratie van House Doctor.

Wat is je favoriete product?

“De designklassiekers zijn en blijven al jaren mijn favoriete product om een interieur karakter en een eigen stijl te geven. Daarnaast hou ik zowel van vintage als van nieuwigheden en verandering!”

Le Style
Beeld Stoere en strakke accessoires.

Heb je nog een speciale woonwens?

“Momenteel heb ik woonwensen genoeg ;-). Ik kan niet wachten tot het pandje in de stad ‘basic’ bewoonbaar is! Het lijkt me heerlijk: eerst basic en daarmee minimalistisch opnieuw beginnen en door er te leven te voelen wat het huis nodig heeft om er een thuis van te maken. Voor mijn verjaardag heb ik de Big Flip Clock van Karlsson cadeau gekregen. Deze eyecatcher krijgt zo snel mogelijk een plaatsje in het interieur! Dat er op mijn wishlist heel wat designklassiekers te vinden zijn, is vast geen verrassing meer.

Ik hou van echt ambacht en designwerk. Dit is ook terug te zien bij de Le Style Shop. Ik werk daar samen met kleine merken en designers om echt ambachtswerk in te kopen. Verder hou ik van uniek design, dit is terug te zien in onze eigen productlijn Le Style design. Le Style ontwikkelt een eigen productlijn waarin eenvoud, materiaal en sfeer een belangrijke rol spelen. Le Style is volop in ontwikkeling en we werken aan nieuwe producten. Dus neem af en toe een kijkje om de nieuwtjes te spotten!”

Le Style
Beeld Groen in huis.

Benieuwd naar de verhalen van Yet? Bekijk haar blog hier.

[Fotografie: Yet]