Het gezicht achter... Studio Brenstijl

On posted by Renée IJzerman in Trends & Inspiratie

Omdat je nooit genoeg inspiratie en ideeën kunt opdoen, lichten we de komende weken de leukste Nederlandse interieurblogs voor je uit. Brenda startte met haar blog Studio Brenstijl, omdat ze altijd al dol was op inrichten. Op haar blog behandelt ze woonideeën, DIY's en meer. In deze Het gezicht achter... komen we meer te weten over haar eigen voorkeuren en favorieten. Brenda: 'Ik ben helemaal fan van de Eames stoelen van Vitra. Daar blijf je naar kijken!'.

Waarom ben je begonnen met je blog?

“Wat jaren geleden blogde ik ook, maar dan over dagelijkse dingen. Daar ben ik op den duur mee gestopt, omdat het toch wel persoonlijk was wat er allemaal online stond. Ondertussen ben ik wat ouder geworden en begon het bloggen weer te kriebelen, maar ik wilde wel anders bloggen dan voorheen. Interieur is altijd al een soort verslaving geweest. Het zoeken en kijken naar mooie spullen om zo je huis je eigen sfeertje te geven heeft er altijd al in gezeten, maar ik deed er nooit iets mee, behalve in mijn eigen huis. Fotograferen doe ik ook al een aantal jaren, dus die combinatie was snel gemaakt. Zo maak ik zelf vaak alle foto’s van mijn eigen huis of van het huis van iemand anders. Heerlijk om te doen, en super fijn om het resultaat terug te zien en helemaal te gek als je ziet dat zoveel mensen ineens je blog bezoeken vanwege een binnenkijker. Daarnaast vind ik het leuk om bezoekers te inspireren, via mijn Facebookpagina, maar ook zeker via de Blog. Soms komt er een DIY voorbij. zoals een paar weken geleden toen ik een kandelaar van koperen buizen en stukjes maakte.”

Brenstijl
Beeld De woonkamer van Brenda.

Waar komt je passie voor interieur vandaan?

“Het zal wel komen vanwege de creativiteit die altijd al in me heeft gezeten. Ik heb altijd al bezig willen zijn met mijn handen, fotograferen, bloemschikken en dus ook interieur. Je hebt gewoon zoveel moois op het gebied van interieur, ik ben ook erg fan van design! En het leuke vind ik om wat oudere spullen te combineren met nieuw en strak. Veel contrast, dat vind ik altijd erg fijn. Ik kan me er helemaal in uitleven door steeds iets te veranderen of wat nieuws te proberen. Manlief wordt er soms weleens moe van, maar hij vindt het ook wel leuk! De kinderhoek moest bijvoorbeeld niet zo’n rommelig hoekje worden, dat moest wel bij het huis passen. Zoals het hoekje nu is vind ik hem erg fijn, en de kleine kan er heerlijk spelen.”

Brenstijl
Beeld De kinderhoek in het huis van Brenda.

Wat is je favoriete woonproduct?

“Lastige vraag, maar ik denk dat het toch de accessoires zijn. Accessoires maken uiteindelijk de sfeer in je huis, zo kun je wat kleur toevoegen, en door de materiaalkeuzes creëer je ook sfeer. Zelf hou ik van stoere spullen, lekker grof. De industriële stijl vind ik dan ook erg fijn! Daarnaast ben ik ook helemaal fan van de Eames stoelen van Vitra. Daar blijf je naar kijken! Ook lampen vind ik zo fijn, er is zoveel moois op de markt. Een aantal maanden geleden hebben we de mintgroene lamp van HK Living aangeschaft. Zo gaaf!”

Brenstijl
Beeld Brenda is dol op decoratie. Op de tweede plank vanaf boven staat de Hay Lup Square kandelaar.

Brenstijl
Beeld De mintgroene lamp van HK Living.

Brenstijl
Beeld De eettafel van Brenda met Vitra Eames DSR stoelen.

Heb je nog een speciale woonwens?

“Ja! Ooit zou ik een stukje aan ons huis willen toevoegen, een uitbouw dus. Aan de achterkant van onze woonkamer zit de keuken en daar staat de eettafel. Er mogen wel een paar meters bij, dan kunnen we de eettafel draaien. Het liefst zou ik een nog grotere tafel willen, zodat je er met zes personen aan kunt zitten in plaats van met vier. En dan met mooie openslaande deuren of schuifdeuren. Ik heb het al helemaal in mijn hoofd zitten en ik droom er steeds van. Wij sparen nog even door.”

Brenstijl
Beeld De zelfgemaakte kandelaar en de Vitra RAR stoel.

Benieuwd naar de verhalen van Brenda? Bekijk haar blog hier.

[Fotografie: Brenda Scholtes]