Trends op het London Design Festival 2014

On posted by Renée IJzerman in Nieuws

Van 13 t/m 21 september stond Londen in het teken van design tijdens het London Design Festival 2014. We hebben alle ins en outs bijgehouden. Wie stond er op de beurs? Wat zijn de trends? Allemaal vragen waar wij ons mee bezighouden. Speciaal voor jou hebben wij de meest opvallende trends gespot, dus lees gauw verder.

Geometrie

We merkten het al bij MAISON & OBJET, de designbeurs in Parijs, maar ook het London Design Festival bevestigde de trend. Geometrie is hot, hip and happening. Kijk mee met de geometrische objecten die te zien waren in Londen.

Geometrie
Beeld
Custhom – een studio uit Londen – maakte een textiellijn, geïnspireerd op de architectuur van de Hayward Gallery.

London Design Festival 2014
Beeld Dit duo – bestaande uit Anna Murray en Grace Winteringham – had een huisje ontworpen en deze stond op Trafalqar Square naast andere huisjes. Dit was een project, gesponsord door AirBNB. Het duo is dol op interessante patronen, laten ze weten aan het magazine ELLE Decoration.


Collage Wrong for Hay
Beeld Wrong for Hay heeft nieuwe items toegevoegd aan zijn lijn voor Hay. Ook deze keer droeg Nathalie Du Pasquier bij aan het ontwerpen van de prints. Zoals je kunt zien zit er veel geometrie in het behang en de kussens.

Geometrie
Beeld Meer geometrie lijkt onmogelijk bij deze lijn van Darkroom. De objecten zijn geïnspireerd op  patronen uit 1960 en 1970, gebruikt in Italiaanse architectuur. Ons doen de patronen nogal denken aan de schilderijen van Piet Mondriaan.

Puur natuur

Producten zo puur en onbewerkt mogelijk laten en gaan voor een natuurlijk uitstraling. Dat is het doel van deze trend. In Londen waren er veel objecten te zien met zo’n natuurlijk imago en wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Sebastian Cox
Beeld Sebastian Cox gebruikt hout van Engelse bodem. Dit hout van jonge bomen is eigenlijk afval, maar Cox besloot hier toch wat mee te doen. Door het hout deels onbewerkt te houden, krijgen de meubels een pure uitstraling. Kijk maar naar deze tafel.

Nir Meiri
Beeld Nir Meiri, een designer uit Tel Aviv, bedacht deze vazen. Ze zijn gemaakt van lagen verschillend (natuurlijk) materiaal, zoals hout. Ze was voor de vormen van de vaasjes geïnspireerd door skylines van steden, tempels en altaars.

Jasper Morrison
Beeld Dit huisje stond ook op Trafalgar Square en is ontworpen door Jasper Morrison. Speciaal ontworpen voor een duivenmelker. Alles is van simpel hout gemaakt en de muren zijn van multiplex.

Metallics en space

De metallictrend is niet te missen en was ook overduidelijk terug te vinden bij het London Design Festival. Metallic, een veel gebruikt fenomeen in de ruimtevaart, loopt over naar het space-thema. Hierbij moet je dus denken aan de ruimte en zijn planeten. We hebben weer wat objecten voor je verzameld.

Paul Croft
Beeld Paul Croft lanceerde hanglampen, geïnspireerd op koperen snijgereedschap voor deeg.

Zaha Hadid
Beeld Zaha Hadid ontwierp dit – The Crest installatie – voor het London Design Festival. Het metallic oppervlak moet de lucht reflecteren, maar ook het water aan de onderkant. De ruimte en de aarde worden hier dus samengevoegd. Ons doet dit object denken aan een luchtschip. Jou ook?

Candela
Beeld Ja, dit vinden wij er ook erg spacend uitzien. Dit is de Candela installatie, gemaakt door een team designers, waaronder Felix de Pass en Ian McIntyre. De installatie stond in de Tapestry Gallery en creëerde verschillende patronen die tevoorschijn kwamen op de schijf. De combinatie van dit extreem moderne object met ledlicht en de oude wandtapijten aan de muren geeft een interessant contrast.

Zo, nu ben je weer op de hoogte van de laatste designtrends, geïnspireerd op het London Design Festival. Tijd om wat geometrie, natuur, metallic en space in huis te halen. Leef je uit!