Inside Design Amsterdam 2011

On posted by Hiske Teerling in Nieuws

Eén van de meest inspirerende designevenementen van Nederland speelt zich dit jaar af op Ijburg. Inside Design, een initiatief van interieurblad ELLE Decoration, vindt plaats van 23 t/m 25 september.

ELLE Decoration

Drie dagen lang kun je in Amsterdam de ELLE Decoration in 3D beleven. Met het nieuwste uit Milaan, presentaties van nationale en internationale interieurmerken, en ontwerpen van zowel gerenommeerde als beginnende ontwerpers. Een verrassende mix tegen het unieke decor van de moderne architectuur op het nieuwe stadseiland.

Flinders - Inside Design - Design voor ieder interieur

Foto: Op naar Ijburg (Fotograaf Martijn van den Dobbelsteen).

Ontdek design

Het thema voor de achtste editie van het evenement is ‘Water, wind en duurzaamheid’. Tijdens Inside Design Amsterdam 2011 valt er van alles te ontdekken, in net opgeleverde appartementen en casco bedrijfspanden, maar ook in het IJburg College en in een gigantisch penthouse met dakterras. Verschillende musea presenteren er speciale tentoonstellingen en design- en kunstacademies brengen het werk van jong talent. Bovendien wordt de winnaar van de ELLE Decoration Design Talent Award by Label en Gerard van den Berg bekendgemaakt.

Flinders - Inside Design - Design voor ieder interieur

Foto: De Intuitiefabriek Excavations (Fotograaf Khanh Ly).

Design op Ijburg

Er zijn drie tijdelijke ‘designdistricten' ingericht, op het Steigereiland, Haveneiland West en Haveneiland Oost. Bezoekers kunnen van de ene hotspot naar de andere wandelen of fietsen, of op tram 26 of een van de pendelbootjes springen. Overal is voor jong en oud genoeg te doen, bekijken, eten en drinken, en te shoppen. Kortom, te genieten en vooral: heel veel inspiratie op te doen.

Flinders - Inside Design - Design voor ieder interieur

Praktische informatie

  • 23 t/m 25 september 2011 van 10.00-18.00 uur
  • Bezoekers kunnen te voet, per (huur)fiets, tram 26 of pendelboot van de ene naar de andere hotspot op het Steigereiland en het Haveneinland.
  • Passe-partouts nu al verkrijgbaar via www.insidedesign.nl en bij alle winkels van Primera. Tijdens het evenement zijn de passe-partouts à € 15 verkrijgbaar bij het startpunt op de Pedro de Medinalaan 1-9. De kaarten zijn gedurende het hele event geldig.
  • Meer informatie: www.insidedesign.nl