Dé kleur van 2018: heart wood

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends en Kleuradvies

Flexa roept elk jaar de kleur van het daaropvolgende jaar uit. In 2018 kunnen we niet om de kleur heart wood heen. En dat is maar goed ook, want met deze kleur breng je op een stijlvolle manier rust aan in je woning. Maar waar staat deze kleur voor en hoe kun je hem perfect combineren? We vertellen je alle ins en outs over de kleur van 2018: heart wood en hoe je deze toepast in je eigen interieur. 

Hoe kwam heart wood tot stand?

ColourFutures™ is een internationaal en jaarlijks terugkerend trendonderzoek die de kleurentrends voor het komende jaar bekendmaakt. In deze periode van onderzoek kijken ze op internationaal niveau naar de maatschappelijke ontwikkelingen, het gedrag van de consument en de trends in design. De input die hieruit komt, vertalen de onderzoekers naar diverse, speelse kleurenpaletten om toe te passen in het interieur en die aansluiten bij de wensen en behoeften van consumenten. In samenwerking met een tiental experts komen ze elk jaar weer tot resultaten waaraan ze kleurentrends voor het nieuwe jaar koppelen en kenbaar maken naar de buitenwereld.

Heart wood staat voor…

De kleur heart wood kunnen we het best omschrijven als een grijsroze tint die eenvoudig te combineren is met andere elementen in je interieur. Er bestaat misschien wel een veel belangrijker onderdeel waar heart wood op inspeelt. Het dagelijkse leven is onvoorspelbaar en druk. Om die reden vinden we het fijn ons terug te kunnen trekken in een warm ingericht interieur waarin we ons thuis voelen en waar we graag zijn. Dat is nu precies waar de eigenschappen van de kleur heart wood voor zorgen. Het belangrijkste kenmerk van heart wood is warmte en dat kunnen we goed gebruiken om ons even af te sluiten van die hectische buitenwereld. Het mag duidelijk zijn dat heart wood het perfecte ingrediënt is om een warme, sfeervolle look in een woning te creëren. 

De slaapkamer vormt de ultieme plek waar je heart wood kunt toepassen aangezien deze ruimte rust moet uitstralen voor een optimale nachtrust.

Beeld De slaapkamer vormt de ultieme plek waar je heart wood kunt toepassen aangezien deze ruimte rust moet uitstralen voor een optimale nachtrust.

Hoe combineer je heart wood in je interieur?

We kennen de kleur heart wood inmiddels, maar in combinatie met welke kleuren, materialen en producten komt deze kleur het best tot zijn recht? Deze kleur heeft als eigenschap dat je hem makkelijk combineert en met deze elementen doet heart wood het extra goed:

  1. Natuurlijke materialen als hout en bamboe. Het toegankelijke materiaal zien we regelmatig terugkomen in combinatie met de kleur heart wood. Dé combinatie die zorgt voor een serene rust in welke ruimte dan ook.
  2. Groen in verschillende tinten. Als er één kleur is die je perfect kunt combineren met heart wood, dan is dat groen wel. Dit favoriete koppel voeg je toe aan je interieur door je wand bijvoorbeeld te verven in de kleur heart wood en daarbij een aantal planten te plaatsen. Een contrast waar je blij van wordt.
  3. Inktblauwe en paarse accenten. Om je interieur net wat spannender te maken, kun je woonaccessoires als kussens, vazen en vloerkleden toevoegen in deze tinten. Wanneer je dit combineert met heart wood, zie je een fraaie kleurbalans ontstaan. 

Dit beeld bevestigt dat groen en roze perfect met elkaar te combineren zijn en je met plantjes en andere tinten als (licht)paars en blauw een waanzinnig resultaat creëert.

Beeld Dit beeld bevestigt dat groen en roze perfect met elkaar te combineren zijn en je met plantjes en andere tinten als (licht)paars en blauw een waanzinnig resultaat creëert.

Meer weten over de betekenis van kleuren? Lees dan ‘Betekenis kleuren’.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze trendkleur? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.