Naar boven

Naar buiten! Onmisbare tuinmeubelen voor de zomeravond

Op gepost door Ilse Severijnen in Keuzegids

Ach en wee: zelfs hartje zomer kom je in ons land niet gegarandeerd droog van a naar b. Maar hé, des te leuker is het als er plots wél een eindeloze zonnige en zwoele zomerdag aanbreekt. In dat geval kun je maar beter zorgen dat je alle onmisbare tuinmeubelen klaar hebt staan. Zoals deze mooie lampen, vloerkleden en stoelen.

En er was sfeer

In het gunstige geval dat je over een boom of hoge struik beschikt, kun je er kleurige lampions in hangen. Of wat dacht je van een kroonluchter voor buiten? Dit opvallende exemplaar genaamd Rockcoco (Fatboy) bevat meerdere ledlampen en is volledig waterproof. Je kunt het licht dimmen door er nonchalant met je afstandsbediening op te richten, alsof je nooit anders doet.

Tuinmeubelen - verlichting

Beeld Kroonluchter Rockcoco met ledverlichting en verschillende standen.

Wil je wel lichtval van bovenaf, maar kun je je hanglampen nergens aan ophangen? Span lichtsnoeren over je tuin of terras, of drapeer ze in struiken. Lichtsnoeren zijn sfeermakers bij uitstek. Zelfs als je niks te vieren hebt, krijgt je buitenruimte een feestelijk tintje van al die lampjes. Bijvoorbeeld het lichtsnoer Bella Vista van Seletti.

Lichtsnoeren maken sfeer

Beeld Lichtsnoeren zijn over de tuin heen gespannen (fotografie: Lokal Milk Blog).

Een beproefde favoriet voor buiten is de draadloze Edison the Petit van Fatboy. Deze kleine sfeerverhoger heeft een archetypische lampenvorm en werkt op oplaadbare batterijen. Als je 'm aandoet, verlicht het lampje als geheel.

Fatboy Edison the Petit tuinmeubelen

Beeld De draadloze tafellamp Edison the Petit (Fatboy) verlicht als geheel.

Een andere leuke vorm van verlichting in de tuin is een bloempot die licht geeft (bijvoorbeeld van Bloom! Holland). Verspreid verschillende potten door je tuin heen: zo creëer je een speels geheel. En kun je je mooiste planten en bloemen extra laten opvallen.

Lichtgevende bloempotten - tuinmeubelen

Beeld Verlicht je tuin met lichtgevende bloempotten.

Bonte buitenkleden

Geïnspireerd op Arabische sferen heeft Fatboy een serie kleurrijke vloerkleden ontworpen. Met hun mooie prints en waterafstotende coating een aanwinst voor je tuin. Extra leuk is dat je er door middel van de rode knopen een tweede of derde of, waarom niet, nog een vierde kleed aan vast kunt maken.

Tuinmeubels Fatboy Flying carpet

 Beeld Vloerkleed Fatboy Flying Carpet in mintgroen.

Tuinmeubels Fatboy Non Flying carpet

Beeld Deze heren hebben meerdere exemplaren van het Non Flying vloerkleed aan elkaar vastgeknoopt.

Neerzijgen en nippen

Genieten van de zon doen we het liefst zittend, onderwijl nippend aan een drankje. Heb je er wel eens aan gedacht om een royale fauteuil in je tuin te zetten? Zoals de statige Bubble Club van Kartell: daar kom je eenmaal geïnstalleerd voorlopig niet meer uit.

Kartell Bubble Club fauteuil - tuinmeubelen

Beeld Fauteuil Bubble Club (Kartell).

Heb je a) veel ruimte buiten en b) veel behoefte aan een sofa waarop je je horizontaal kunt neervlijen? Een zeer comfortabele optie dient zich aan: de Pop Outdoor van Kartell. De dikke kussens zijn voorzien van een speciale coating, zodat je de bank het hele jaar buiten kan laten staan. Het frame van de bank is van doorzichtig kunststof. Hierdoor komt hij, ondanks zijn omvang, minder massief over.

Beeld Bank Pop Outdoor (Kartell).

Absoluut onmisbaar zijn klapstoeltjes voor buiten, die je extra kunt aanschuiven of als voetenbankje kunt gebruiken. Zoals deze blauwe Arc en Ciel-exemplaren van EMU. Er kan er altijd nog wel eentje bij.

EUM Arc en Ciel tuinmeubelen

Beeld Terras met klapstoel Arc en Ciel (EMU).

Binnen handbereik

Patricia Urquiola is een begrip in de designwereld. Voor talloze verschillende merken brengt ze seizoen na seizoen prachtige nieuwe producten op de markt. Voor Kartell experimenteerde Urquiola met de mogelijkheden van tafeloppervlakken. Het tafelblad van salontafel T-Table heeft de structuur van een groot borduurwerk. Hij is er in drie formaten en in verschillende kleuren (mat of doorzichtig). En of je er nou koffie of cocktails opzet – dit tafeltje is op lange zomerdagen je beste kameraad binnen handbereik.

Tuinmeubelen close-up T-Table Kartell

Beeld Close-up van de T-Table van Patricia Urquiola voor Kartell.

T-Table als plantenstandaard

Beeld De doorzichtige T-Tables gebruikt als plantenstandaard.

Genoeg inspiratie opgedaan? Bekijk onze collectie tuinmeubelen en zorg ervoor dat je die zwoele zomerdagen voortaan optimaal tegemoet treedt.

Ilse Severijnen

Over de auteur

Ilse Severijnen

Ilse is webredacteur bij Flinders en schrijft voor de website en het Flinders Magazine. Hiervoor is ze altijd op zoek naar de nieuwste producten en trends in de wereld van design.