Mooi voor minder: 12 x budgetdesign

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Natuurlijk omring je je graag met mooie spullen, maar vaak mag het allemaal wel wat kosten in designland. Goed nieuws: dat hoeft niet per se zo te zijn. Er bestaan grote verschillen in prijs binnen een categorie. Zelfs designlampen kunnen relatief betaalbaar zijn. Ter illustratie selecteerden we een aantal voorbeelden van budgetdesign. Laat je inspireren!

Designproducten tot 50 euro

Budgetdesign tot 50 euro

1. Hanglamp Kant van House Doctor (€ 40) heeft een stralende fitting van messing.
2. Leuk idee: een waxinelichthouder voor aan de muur. Het is de POV Wall van Menu. Zijn vorm is geheel in stijl met de heersende geometrietrend, waarin wiskundige vormen als basis worden genomen.
3. Een mooie illustratie doet iedere ruimte goed. Op deze Geometry-poster van Ferm Living (€ 30) is een hexagon met penstrepen ingekleurd.
4. Een favoriet van onze redactie: de elegante plantenstandaard van Ferm Living met mooie messing pot.
5. Kandelaar van beton en koper: Chunk of Concrete van Menu (€ 49).
6. Aan de Sticky Lamp (€ 22) van Droog komt geen gereedschap te pas. Je plakt hem zo op de muur en klaar ben je.

Designproducten tot 100 euro

Budgetdesign tot 100 euro

1. Hanglamp Bulb van &tradition is een ode aan de gloeilamp; gemaakt van mondgeblazen glas (€ 90).
2. Multifunctionele opbergbak Restore hoef je niet onder je bed of in de berging te verbergen. De mand van vilt heeft fraaie, ronde vormen en is er in vele kleuren.
3. Geheel volgens de laatste trends: marmer én koper zijn verenigd in deze Chunk of Marble-kandelaar van Menu (€ 59).
4. Je kunt hem ophangen, maar de houten illustratie Triangle Fusion (€ 99) van Ferm Living staat ook mooi op de grond of op een kastje, bij een groepje andere accessoires.
5. Vloerkleed Squares (€ 99) van kelim in het zachte kleurenpalet dat voor Ferm Living zo herkenbaar is. Ook geschikt als wanddecoratie.
6. De Norm 69 van Normann Copenhagen (€ 90) bestaat uit 69 stukken die samen een interessant schaduwspel creëren als de lamp aangaat.

Combineer!

Ben je overtuigd door deze voorbeelden? Bedenk ook dat bij het inrichten van een ruimte niet alles van een designmerk hoeft te zijn om een stijlvol geheel tot stand te brengen. Combineer bijvoorbeeld een designhanglamp met een oude, geërfde tafel; of decoreer je goedkopere bank met kussens van een designer. Goede smaak kun je niet kopen tenslotte (tenzij je een expert inschakelt) en uiteindelijk draait het er niet om hoe duur het is, maar dat er een inspirerend geheel ontstaat dat recht doet aan jouw persoonlijkheid.

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.

Naar boven