Naar boven

Inspiratie voor nieuwe design eetkamerstoelen

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Ben je op zoek naar nieuwe design eetkamerstoelen en wil je graag inspiratie opdoen? Flinders heeft een selectie gemaakt uit al haar eetkamerstoelen gelet op kleur, materiaal en vorm. Hieronder staan de stoelen voor je eetkamer op een rijtje. Eén ding is zeker, elk van deze eetkamerstoelen fleurt je interieur op.

Kunststoffen eetkamerstoelen 

Heb je een grote of kleine eetkamer? Ben je op zoek naar donker- of lichtgekleurde stoelen? Wij zochten verschillende kunststoffen stoelen uit met elk haar eigen kenmerken. Een voordeel van de kunststof stoel is dat hij over het algemeen goedkoper is en toch jarenlang meegaat. Neem bijvoorbeeld de Wait design eetkamerstoel van Authentics (€58,-). De stoel oogt vrij simpel, maar heeft een comfortabele rugleuning. Hij is licht van gewicht, makkelijk stapelbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een andere optie is de Dr. Yes eetkamerstoel van Kartell (€115,-). Als je deze stoel ziet, zeg je meteen ‘ja’. De stoel zit namelijk heerlijk en is erg onderhoudsvriendelijk. Een groot pluspunt van alle kunststoffen eetkamerstoelen is dat ze zowel binnen als buiten te gebruiken zijn.

Flinders - Inspiratie voor nieuwe design eetkamerstoelen - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Wait design eetkamerstoel van Authentics (€58,-)
2. Dr. Yes eetkamerstoel van Kartell (€115,-)
3. Bo design stoel van Driade (€133,-)
4. Soft Egg stoel van Driade (€177,-)
5. Louis Ghost eetkamerstoel van Kartell (€242,-)

Houten eetkamerstoelen

Houd je van een warm interieur? Bekijk dan de houten eetkamerstoelen hieronder. Volgens Philippe Starck stralen houten stoelen namelijk warmte uit. Een voorbeeld van een uniek vormgegeven stoel is de Half C alles-in-een van Green Furniture Sweden (€279,-). De naam zegt het al, het is namelijk een multifunctionele stoel. Je kunt hem natuurlijk gebruiken als stoel, maar ook als boekenplank of kunstwerk aan de muur.

Een andere optie is de Miss Trip eetkamerstoel van Kartell (€238,-). De stoel is gemaakt van hout en plastic. De comfortabele stoel zet je gemakkelijk in elkaar en is ideaal voor in de eetkamer. Een bijzondere eetkamerstoel is de J107 chair eetkamerstoel van Hay (€140,-). Als je goed naar de stoel kijkt, valt je hoogstwaarschijnlijk één ding op. De stoel heeft namelijk maar drie poten en dat zie je niet vaak. Toch is het een stevige moderne stoel waarop je heerlijk kunt genieten van een kopje koffie.

Flinders - Inspiratie voor nieuwe design eetkamerstoelen - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Half C alles-in-een van Green Furniture Sweden (€279,-)
2. J107 chair eetkamerstoel van Hay (€140,-)
3. Shanghay Chair eetkamerstoel van Hay (€184,-)
4. Miss Trip eetkamerstoel van Kartell (€238,-)  
5. J77 chair eetkamerstoel van Hay (€140,-)

Eetkamerstoelen met metalen of stalen onderstel

De eetkamerstoel met metalen onderstel zorgt voor een luxe uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld eens de Ero|S| vierpoot eetkamerstoel van Kartell (€290,-). Een echte eyecatcher in je huis. Met haar opvallende uiterlijk is de stoel ideaal voor in je interieur. De stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een alternatief is de prachtig vormgegeven Chair One eetkamerstoel van Magis (€261,-). Hij zit erg comfortabel en weegt bijna niets.

De Lord Yo stoel van Driade (€244,-) bestaat uit een combinatie van kunststof en metaal. Dit zorgt ervoor dat de Lord Yo stoel zowel in een modern als klassiek interieur past. Door haar comfortabele rugleuning en zitvlak, zit de stoel heerlijk. In de Lord Yo ben je koning te rijk ;). Wil je een wat simpelere stoel? Ga dan voor de Hee Dining Chair stoel van Hay (€154,-). De eenvoudige stoel past in elk interieur en is zelfs geschikt voor buiten. De stoel fleurt zowel je interieur als je tuin op met haar vrolijke kleuren.

Flinders - Inspiratie voor nieuwe design eetkamerstoelen - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Lord Yo stoel van Driade (€244,-)
2. Ero|S| vierpoot eetkamerstoel van Kartell (€290,-)
3. About a Chair AAC16 eetkamerstoel van Hay (€184,-)
4. About a Chair AAC10 stoel van Hay (€236,-)
5. Chair One eetkamerstoel van Magis (€261,-)
6. Hee Dining Chair stoel van Hay (€154,-)

Door een stalen onderstel, krijgt de eetkamerstoel een chiquere uitstraling. Neem bijvoorbeeld de Nihau eetkamerstoel van Kartell (€163,-). Op deze eetkamerstoel kun je heerlijk zitten en genieten van je eten. De zitting is van kunststof en het onderstel is van staal. Ook de Meridiana eetkamerstoel van Driade (€266,-) vormt door haar onderstel een prachtige stoel. Door de kuip zit de stoel erg comfortabel.

Flinders - Inspiratie voor nieuwe design eetkamerstoelen - Design voor ieder interieur

Foto:
1. About a Chair AAC08 eetkamerstoel van Hay (€196,-)
2. Meridiana eetkamerstoel van Driade (€266,-)
3. Nihau eetkamerstoel van Kartell (€163,-)

Interieuradvies

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij staan van ma t/m za klaar om je advies te geven. Je kunt Flinders bereiken via 020 30 30 630 of info@flinders.nl.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.