Naar boven

De mooiste meubels voor in je paleis

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

We hebben de mooiste design zitmeubels, verlichting en vloerkleden voor je bij elkaar gezocht. Allemaal met een koninklijke uitstraling. Word de koning of koningin van je eigen paleis.

Interieurwisseling

Nog even en dan vindt de troonwisseling plaats. Prins Willem Alexander en Prinses Máxima worden koning en koningin. Zou het interieur van het Koningshuis mee wisselen? We weten het niet. Maar hoe leuk zou het zijn om een koninklijke sfeer te brengen in je eigen interieur? Sierlijke kroonluchters, fauteuils en vloerkleden verrichten wonderen.

Juweeltjes

Een dames armband uit de jaren ’30 was de inspiratie bron voor de Caboche hanglamp. De twee ontwerpsters weten natuurlijk dat vrouwen geen genoegen nemen met één accessoire. Er is daarom een Caboche serie met nog een wand-,vloer-, tafel- en plafondlamp.  Het zijn allemaal juweeltjes voor in je interieur.

Flinders - De mooiste meubels voor in je paleis - Design voor ieder interieur

Foto:
1.    Foscarini Caboche hanglamp large
2.    Bloom Bloom Ornametrica kroonluchter
3.    Moooi Paper Chandelier kroonluchter
4.    Luceplan Hope hanglamp medium
5.    Flos 2097 kroonluchter

De transparante bollen geven de chique design lamp een speelse en moderne uitstraling. Ze zijn gemaakt van plexiglas dat veel meer licht door laat dan glas. De binnenste lamp is gemaakt van handgeblazen glas. Samen zorgen ze voor een mooie en goede belichting.

Stoelen in stijl

Bij een koninklijke sfeer horen barokke items. De Kartell Louis Ghost stoel is dat helemaal. De inspiratiebron voor de Ghost stoel was de Louis XV stijl uit de 18e eeuw. In die tijd gebruikte het hof de stijl om indruk te maken op het publiek. Ondanks de eeuwenoude stijl heeft de Louis Ghost een modern design. Hij past daarom goed in elk interieur van nu.

Flinders - De mooiste meubels voor in je paleis - Design voor ieder interieur

Foto:
1.    Kartell Louis Ghost stoel
2.    Moooi Smoke Dining Chair stoel
3.    Pols Potten Dot kruk koper hoog
4.    Magis Proust fauteuil outdoor
5.    Moooi Smoke Chair fauteuil

Speciaal voor de prins of prinses van het huis heeft de stoel een kleiner maatje. Ook leuk om te weten: de Kartell stoel is een bekende televisiepersoonlijkheid. In 2010 speelde hij mee in de Amerikaanse komedieserie Ugly Betty.

Koninklijke kleden

Moooi heeft een serie bijzondere vloerkleden. Allemaal hebben ze een eigen nummer, waarvan we Carpet NR. 06 even uitlichten. De sierlijke lijnen die hartjes lijken te vormen doen denken aan een Perzisch tapijt. De zwart-witte kleur geeft het vloerkleed een moderne uitstraling. Met een afmeting van twee bij drie meter voelt Carpet NR. 06 zich in de woonkamer helemaal op zijn plek.  
Flinders - De mooiste meubels voor in je paleis - Design voor ieder interieur
Foto:
1.    Moooi Carpet NR. 01 vloerkleed
2.    Moooi Carpet NR. 06 vloerkleed
3.    Pols Potten Bullskin vloerkleed rood
4.    Moooi Carpet NR. 05 vloerkleed
5.    Moooi Carpet NR. 07 vloerkleed

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.