De mooiste design hanglampen uitgelicht

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Design hanglampen zijn belangrijke sfeermakers in huis. Wat is jouw stijl: romantisch en klassiek of juist strak en modern? We zetten de 10 mooiste exemplaren voor je op een rij.

Design hanglampen - romantisch en klassiek

De dagen worden korter, de nachten kouder en de regen natter. Dat kan de romanticus niet deren, want binnen is het goed toeven, bij de haard en onder een mooie design hanglamp. Een bijzonder exemplaar is de Moooi Random Light hanglamp. De naam suggereert een toevallige samenloop van omstandigheden, maar daarmee doe je de lamp beslist tekort. Deze hangende lichtbol is het resultaat van een met precisie uitgedacht productieproces dat gepaard gaat met lucht, hars, garen en glasvezel.

Design hanglampen Moooi Random Light

Foto: Moooi Landom Light hanglamp (€ 466,-)

Met de Normann Copenhagen Norm 03 hanglamp leef je - als hij het voor het zeggen had - nog lang en gelukkig. De gevouwen constructie laat het licht op zo’n manier schijnen dat er een sprookjesachtige gloed ontstaat.

Design hanglampen Normann Copenhagen

Foto: Normann Copenahgen Norm 03 hanglamp (€ 100,-)

Over de oerknaltheorie zijn de meningen verdeeld, maar over de Foscarini Big Bang hanglamp kan geen misverstand bestaan. Met zijn buitenaardse schoonheid verleidt hij al je gasten. De Foscarini Big Bang hanglamp bestaat uit vlakken die elkaar overlappen. Gezamenlijk vormen ze een prachtig lichtspel dat zich uitspreidt over de ruimte.

Design hanglampen Foscarini Big Bang

Foto: Foscarini Big Bang hanglamp (€ 730,-)

Een lyrische lamp, de Kartell Bloom New hanglamp. Honderden kunststof bloemen gaan schitteren als je de lamp aandoet. Bij de meer ingetogen Flos Skygarden 1 hanglamp zitten bloemen verscholen aan de gipsen binnenkant van de lamp.

Design hanglampen Kartell Floss

Foto: v.l.n.r. Kartell Bloom New hanglamp (€ 232,-), Flos Skygarden 1 hanglamp (€ 1.541,-)

Design hanglampen - strak en modern

Heb je een modern interieur en hou je van strakke vormgeving? De industriele lamp blijft designers inspireren. Leucos introduceerde de Leucos The great JJ hanglamp: een grote, stoere metalen lamp die zijn stempel sterk drukt op de ruimte waarin hij hangt.  

Design hanglampen Leucos

Foto: Leucos The Great JJ hanglamp (€1.389,-)

Als je een moderne design hanglamp zoekt die meer warmte uitdraagt, dan is koper een goede keuze. Hang bijvoorbeeld de roodglanzende &Tradition Utzon hanglamp op aan je plafond. Deze hanglamp bestaat uit meerdere lagen, wat een gunstig effect heeft op de lichtval. Hetzelfde geldt voor de Lightyears Orient hanglamp: twintig smalle gleuven filteren het licht. Beide design hanglampen zijn stijlvolle sfeerverhogers voor je woonkamer.

Design hanglampen &Tradition Lightyears

Foto: v.l.n.r. &Tradition Utzon hanglamp (€ 290,-), Lightyears Orient hanglamp (€ 327,-)

Design hanglampen van aparte materialen geven karakter aan je ruimte. Het Scandinavische designmerk Muuto goot de klassieke industriële lamp in een rubberen jasje. Het resultaat is de populaire Muuto Unfold hanglamp, die na uitvouwen een moderne touch geeft aan je woon- of eetkamer. Verkrijgbaar in frisse kleuren als blauw, geel en paars.  

 Design hanglampen Muuto Unfold

Foto: Muuto Unfold hanglamp (€ 139,-)

Een origineel productieproces kent ook de Seletti Egg of Columbus hanglamp. Oude eierdozen liggen aan de basis van deze design hanglamp. Hij is vernoemd naar een legende over Colombus, die na zijn ontdekking van Amerika een cynisch publiek uitdaagde een ei rechtop te laten staan. Enfin, lang verhaal kort: een simpele oplossing voor een moeilijke opgave, deze lamp, want kom er maar eens op. Met keramieken fitting en rood snoer.

Design hanglampen Seletti Egg of Columbus

Foto: Seletti Egg of Columbus hanglamp (€ 29,95) 

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.

Naar boven