20 bijzondere design hanglampen

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Flinders beschikt over prachtige design hanglampen. Daarom hebben wij een top 20 gemaakt. Kleur, vorm en materiaal zijn kenmerken waar we de lampen op hebben geselecteerd. Laat je inspireren door onze top 20 hanglampen.

Design hanglampen: combinatie metaal en glas

De combinatie van de materialen metaal en glas zorgt voor een fraaie uitstraling. Neem bijvoorbeeld de Inside out hanglamp van Leitmotiv (€57,-). De naam zegt het al een beetje, je kunt de lamp namelijk zowel binnen als buiten ophangen. Hij is verkrijgbaar in de kleuren grijs, oranje en wit.

Een ander voorbeeld is de Logico Nano enkel hanglamp van Artemide (€142,-). Dit is een echte eyecatcher in je huis. De hanglamp zorgt door de combinatie metaal met glas voor een stijlvol geheel. Het maakt niet of de lamp aan of uit is, want de Logico Nano ziet er hoe dan ook uit als een prachtig accessoire aan je plafond.

Flinders - 20 bijzondere design hanglampen - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Cage Mic hanglamp van Diesel (€395,-)
2. Soffione hanglamp van Artemide (€405,-)
3. Logico Nano enkel hanglamp van Artemide (€142,-)
4. Inside out hanglamp van Leitmotiv (€57,-)
5. Caravaggio hanglamp white van Lightyears (€128,-)

Hanglampen van kunststof

Ben je opzoek naar een hanglamp van kunststof? Bekijk dan bijvoorbeeld de Easy hanglamp van Kartell (€88,-). De lamp oogt simpel en dat verklaart ook meteen de naam. Toch valt de cilindervormige lamp op door haar design met een verfijnde combinatie van doorzichtige en gezandstraalde polycarbonaat. De Easy hanglamp is overigens verkrijgbaar in verschillende felle kleurtjes waarmee je je interieur op een eenvoudige manier sfeer geeft.

Een andere optie is de Rock hanglamp van Diesel (€458,-). De Rock is een stoere en speelse lamp. Door haar vormgeving met harde hoeken in een ronde vorm, krijgt de hanglamp een verrassende uitstraling. Deze lamp doet ons denken aan een diamant, and we love diamonds ;).

Flinders - 20 bijzondere design hanglampen - Design voor ieder interieur

Foto:
1. DR hanglamp van AlessiLux (€69,99)
2. Easy hanglamp van Kartell (€88,-)
3. Rock hanglamp van Diesel (€458,-)
4. Fly-Fly hanglamp van Foscarini (€461,-)
5. Norm 06 lamp van Normann Copenhagen (v.a. €90,-)
6. FL/Y hanglamp van Kartell (€176,-)

Aluminium en rubberen design hanglampen

Als je op zoek bent naar een aluminium design hanglamp, bekijk dan de lampen hieronder. Een echte designtopper is bijvoorbeeld de Topan hanglamp van &tradition (€169,-). De Topan is verkrijgbaar in bijna alle kleuren. Van turquoise tot oranje en van zwart tot wit. Door haar glanzende afwerking straalt de lamp zo mooi en kun je de lamp ook wel zien als het zonnetje in huis ;). Als je minder van glans houdt, kun je kiezen voor de mat grijze variant. Door haar kleurtjes is het ook een ideale lamp voor in de kinderkamer.

Het tegenovergestelde van de Topan is de Pirce hanglamp van Artemide (€695,-). De bijzondere vormgeving brengt je in een soort trance, zeker als je er twee naast elkaar hangt. De unieke witte lamp lijkt op een appelschil die heel voorzichtig is gesneden waardoor de schil heel is gebleven. De Pirce maakt je interieur helemaal af.

Flinders - 20 bijzondere design hanglampen - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Topan hanglamp van &tradition (€169,-)
2. Maki hanglamp van Foscarini (€250,-)
3. Plugged hanglamp van Muuto (€349,-)
4. Pirce hanglamp van Artemide (€695,-)
5. Unfold hanglamp van Muuto (€119,-)

Keramieken (porseleinen) design hanglampen

De keramieken design hanglampen hebben geen alledaagse vormgeving. Neem bijvoorbeeld de Lichtpunt hanglamp van Perlei (€185,-). Door de bijzondere vorm van de lamp, kun je er in zien wat je zelf wilt. Laat daarom je fantasie de vrije loop. Hij is verkrijgbaar in wit glans en wit mat.

De Cast hanglamp van Leitmotiv (€164,-) is nog maar net op de markt en heeft nu al succes. De lamp heeft namelijk een belangrijke design prijs gewonnen: Interieur Innovation Award 2012. De rustige lamp brengt sfeer in je huis. Het diamanten patroon geeft de lamp een bijzondere uitstraling.

Flinders - 20 bijzondere design hanglampen - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Lichtpunt hanglamp van Perlei (€185,-)
2. Cast hanglamp van Leitmotiv (€164,-)
3. Woven hanglamp van Pols Potten (€175,-)
4. Iron like I hanglamp van Pols Potten (€235,-)

Interieuradvies

Ben je op zoek naar een nieuwe hanglamp, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij staan van ma. t/m za. klaar om je advies te geven. Je kunt Flinders bereiken via 020 - 30 30 630 of info@flinders.nl. Of bezoek onze winkel aan de Mr. Treublaan 18 te Amsterdam.

Naar boven