Denise Stoopen

Posted by Mark Lubbers in Jong Talent

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze keer staat productontwerpster Denise Stoopen centraal in Jong Talent: "Zo wordt elke lamp uniek".

Denise Stoopen portret
Naam Denise Stoopen
Geboortedatum 26 januari 1987
Opleiding Man and Mobility (HvA)
Afgestudeerd
2013
Werkuren p/w 40 uur
Website  www.denisestoopen.com

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

"Mijn producten die ik ontwerp zijn functioneel en esthetisch. Dit met als doel om het leven van mensen aangenamer te maken. Mijn werk staat op dit moment tentoongesteld bij Yksi Expo: de expositie gaat over 'de kracht van een beperking' en is in samenwerking met het DELA 'goede doelenfonds' en de Krachtenbundel. Een belangrijk uitgangspunt van het Dela goede doelenfonds is dat je meer betekenis kunnen geven aan je leven door iets goeds te doen voor een ander. In de krachtbundel delen mensen met een beperking hun verhaal."

Dénice schoudertas
Beeld Dénice schoudertas.

 

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

"Ik heb niet echt één iemand als inspiratiebron maar ik vind van veel ontwerpers bepaalde ontwerpen die mij aanspreken."

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

"Ik heb geen irritatie, raak niet snel geïrriteerd."

Dénice schoudertas
Beeld Dénice schoudertas.

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

"Dat zijn toch mijn twee afstudeerprojecten. Mijn eerste project is Dénice. Meeste producten en ruimtes zijn gemaakt voor mensen met een gemiddelde lengte. Wat als je nu niet gemiddelde lengte hebt? Ik ben geboren met achondroplasie en ben met modieuze oplossingen gekomen voor kleinere mensen. Een lichtgewicht schoudertas die je uit kan klappen als opstapje. Tevens is het handvat van de tas een verlengstuk van de armen voor kleinere mensen. Het aantal centimeters die ik in beide objecten verwerkt heb, is het aantal centimeters die een kleinere mens mist in vergelijking met de gemiddelde lengte van de vrouwen in Nederland. Zo kunnen alle kleinere mensen zelfstandig hun producten in bijvoorbeeld de supermarkt pakken en zijn ze niet meer afhankelijk van anderen.

Mijn tweede project is Smalltalkers een Youtube-kanaal waarin ik op een luchtige manier vertel hoe het is om klein te zijn. En alle kijkers kunnen via mijn Youtube-kanaal aan mij vragen stellen over het klein zijn."

Smalltalkers Denise Stoopen
Beeld Smalltalkers, Denise Stoopen.

 

Wat is je ultieme droom?

"Een van mijn ultieme dromen is al uitgekomen: mijn eigen bedrijf starten in samenwerking met de Bart de Graaff Foundation. Mijn tweede droom is om presentatrice te worden van BNN. Naar aanleiding van mijn afstudeerproject Smalltalkers, ben ik er achter gekomen dat presenteren mij ook erg aanspreekt. 22 november mocht ik op auditie komen. Dat is helaas niets geworden maar misschien waag ik in 2015 weer een poging."

 

Wat vind je van de producten van Denise?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Denise. Heeft zij goud in handen? 


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.