Woontrends 2014: voorspellingen van stylisten

On posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Woontrends 2014: wat gaat het worden? Bij een nieuw jaar horen nieuwe trends, per slot van rekening. Zeven stylisten praten je bij in de vorm van Tweet de Trend. 

Beste Flinders Magazine-lezers, een gelukkig 2014 toegewenst! Bij een nieuw jaar hoort natuurlijk de hamvraag: wát worden de nieuwste trends in wonen en design? Alle woonbeurzen en interieurevents moeten nog komen (zie de grote beurzenagenda), maar we hebben een aantal interieurprofessionals gevonden die dag en nacht met design bezig zijn en alvast een tipje van de sluier voor ons kunnen oplichten. We starten dit jaar dan ook met een overzicht van trendvoorspellingen: Tweet de Trend 2014!

Woontrends 2014 in tweets

Woontrends 2014

Woontrends 2014: een samenvatting

Uit dit overzicht kunnen we de volgende adviezen afleiden:

  • Zoek spannende contrasten op: creëer een donkere basis met opvallende accenten, combineer klassiek met ruw of mix eigentijds design met retromeubilair. Een donkere basis creëer je bijvoorbeeld met de prachtige bank Wingback van Tom Dixon. Ook het Moooi Fata Morgana vloerkleed past goed binnen deze trend.
  • Kies voor pure, organische materialen, waarvan de natuurlijke vorm en constructie te zien mag blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de houten Karavaan krukjes van Overtreders W, de House Doctor Pure Nature spiegel of de vilten Muuto Under the Bell hanglamp
  • Ga voor natuurlijke kleuren, zoals ivoor, grijs, mosgroen en donkere blauwen
  • Verwerk de trendkleur paars (lila) in je interieur, zoals de Kartell Thalya stoel. Ook mooi paars zijn het vloerkleed Pinocchio en de Plus 9 deken van Hay.
  • Voeg fonkelende koperen en bronzen accenten toe. Bijvoorbeeld de Copper Bronze vloerlamp van Tom Dixon, of de kooldraad globe lichtbron van Het Lichtlab.
  • Streef naar een nonchalante, 'je ne sais quoi'-uitstraling door symmetrie te vermijden
  • En natuurlijk de klassieke stelregel: leg je persoonlijkheid in je inrichting en creëer je eigen stijlmix

Mis je nog iets in dit trendoverzicht dat volgens jou jé-van-het gaat worden in 2014? Laat het ons weten! Inzendingen maken kans op een vilten kussen van het merk Gewoon.