Woontrends 2013: Kleur, vintage en functioneel

On posted by Maike Beunk in Interieurtrends

Twee weken geleden stond de Amsterdam RAI in het teken van design, interieur en lifestyle. Honderden ontwerpers, merken en winkels presenteerden hun producten tijdens de Woonbeurs. Een goed moment voor Flinders om aan de kenners te vragen wat volgens hen de nieuwe woontrends voor 2013 worden.

Pasteltinten, mix & match en persoonlijkheid

Gelderland produceert al jaren lang prachtige design meubelen. Volgens hen zal 2013 in het teken staan van de pasteltinten. Er zal veel met kleur worden gewerkt, maar dan wel de rustige tinten. Daarbij gaan we zachtere vormen in het meubilair zien. Hetzelfde geldt voor vintage meubilair. Volgens Gelderland zal vintage worden gemixt met moderne elementen. Waarom vragen wij ons af? Welke reden schuilt er achter de rustige tinten, zachtere vormen en vintage meubelen?

“De recessie”, is het antwoord van Gelderland. “Mensen hebben niet het geld om teveel te veranderen of om hun nieuwe huis met compleet nieuwe meubelen in te richten. Vandaar de mix van vintage met nieuw, maar ook de zachte kleuren en vormen. De buitenwereld is op het moment hard genoeg, thuis moet er rust worden gecreëerd.” Ook het Woonmagazine Eigen huis & interieur sluit zich hierbij aan. Dingen worden gemixt: design met goedkoop en vintage met modern. Anno 2013 is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijkheid. Daarbij past niet per definitie maar één stijl, vandaar het mixen.

Flinders - Woontrends 2013 - Flinders design voor ieder interieur

Foto: De trend voor 2013, pasteltinten en vintage.

Wonen en werken

NgispeN denkt ook aan mixen, maar dan op een andere manier. Namelijk het mixen van wonen en werken. Volgens dit merk gaan we veel meer het woongedeelte op ons kantoor creëren en het kantoorgedeelte bij ons thuis. Op het kantoor zullen we de gezellige sfeer van thuis nabootsen met bijvoorbeeld de Leaves magneetjes. Daarnaast komt NgispeN met meubelen die geschikt zijn voor zowel een woonplek als een werkplek. Denk hierbij aan bureaus met opbergvakjes voor de laptop, die ook kunnen dienen als eettafel. Evenals stoelen waaraan een plankje bevestigd is voor de laptop.

Flinders - Woontrends 2013 - Flinders design voor ieder interieur

Foto: De Leaves van NgispeN.

Functioneel meubilair

Leolux, dat bekend staat om zijn eigenzinnige designmeubelen is het met NgispeN eens. Meubilair wordt op dit moment functioneler. Volgens hen is een bank niet meer alleen om op te zitten, een bank moet meer kunnen zijn dan een zitobject alleen. Even nog alles op een rijtje. De woontrends voor 2013 gelden voor zowel ons huis als op het kantoor. De drie belangrijkste trends: pasteltinten, vintage en functioneel. Maar hou vooral uw eigen persoonlijkheid in gedachten.

Flinders - Woontrends 2013 - Flinders design voor ieder interieur

Foto:
1. &tradition Schuffle Table €499,-
2. Gewoon Liv kussen €66,-
3. Montis+ Beanie poef €279,-
4. Kartell Papyrus eetkamerstoel €217,-
5. NgispeN Leaves magneetjes €25,-