Woontrend 2016: Scandinavisch wonen

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Liefde voor eenvoud, natuurlijke elementen en functionaliteit. Dat is Scandinavisch wonen. Er zijn dan misschien niet veel overweldigende kleuren te vinden, maar het is alles behalve saai! De combinatie van licht hout met zachte kleuren geeft juist een sophisticated en moderne uitstraling. Hoe kun jij een Scandinavisch tintje geven aan je eigen interieur?

Tips & tricks

#1 Scandinavische stoelen

Typische Scandinavische stoelen mogen niet ontbreken bij deze woontrend. Hierbij staan altijd functie, vorm en comfort voorop. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stoelen van Muuto, Hay of Normann Copenhagen. Voor een speelser effect: mix & match verschillende stoelen rondom de eettafel.

#2 Minimalistische meubels

Kenmerkend voor de Scandinavisch woontrend zijn verfijnde, minimalistische meubels en accessoires. Ga voor smalle poten, een ‘fijne’ bank en kleinere tafeltjes.

#3 Voorkom chaos

Geef meubels de ruimte: het zorgt voor meer rust en voorkomt dat je kamer chaotisch oogt.

#4 Mix & match texturen

Speel met verschillende texturen. Het kleurenpalet is neutraal en daarom maken texturen je interieur nog interessanter.

#5 Vleugje industrieel

Misschien onverwacht, maar industriële lampen passen heel goed in deze woontrend.

#6 Kleuraccenten

Hou je van kleur? Voeg hier en daar accenten kleur toe aan de neutrale basis.

#7 Weinig accessoires

Bij de Scandinavische woontrend geldt de lijfspreuk: “Form follows function”. Loze versieringen kennen de Scandinaviërs niet. Gebruik dus weinig accessoires en houd het minimalistisch.

#8 Grafisch & pastel

Voeg grafische patronen in pastelkleuren toe voor een moderne look. Denk aan ruit- en diamantvormen, met hier en daar een fotoprint van een dier. Deze dessins kan je bijvoorbeeld toevoegen met kussens, plaids of vloerkleden.

Kies voor meubels met smalle poten, een fijne bank en kleine tafeltjesBeeld Kies voor meubels met smalle poten, een fijne bank en kleine tafeltjes.

Kleuren & materialen

Wit, koel grijs, vergrijsd blauw, bruin roze en (licht) hout vormen de basis. Combineer de neutrale  basis met zachte pastelkleuren als lichtroze, babyblauw en mintgroen voor een levendig Scandinavisch interieur. Kies daarnaast voor innovatieve, duurzame materialen, die toch huiselijk aanvoelen. De Noorderlingen staan namelijk voor het gebruik van eerlijke materialen, die ambachtelijk worden toegepast.

Wit, hout en pasteltinten staan centraal in Scandinavische interieursBeeld Wit, hout en pasteltinten staan centraal in Scandinavische interieurs. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over Scandinavisch wonen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur). Of kom langs in onze winkel.