Woontrend 2016: Art Lover

Posted by Kiki Bosch in Interieurtrends

Ben je gek op Andy Warhol? Of wil je graag een eigenzinnige stijl in jouw interieur? Dan is ‘Art Lover’ dé woontrend voor jou! Deze stijl is geïnspireerd op twee kunststromingen: minimal art en popart. Minimal art geeft het gevoel dat je in een galerie woont: een lichte, open ruimte met kunstzinnige elementen. Popart is daarentegen juist vol van felle kleuren en expressieve prints. En samen vormen deze twee uitersten een gebalanceerd geheel in jouw interieur!

Tips & tricks

#1 Galeriemuren

Bij deze trend is het slim om je muren neutraal te houden (denk aan de galerie van minimal art). Niet alleen laat je zo de kleurrijke items in je interieur meer in het oog springen, je voorkomt ook dat je kamer chaotisch wordt. Wil je liever geen witte muren? Kies dan voor een zacht tot midden grijs.

#2 Popart

Voor de echte popart-look hang je posters of schilderijen op met de werken van beroemde popartkunstenaars. Bijvoorbeeld Andy Warhol met zijn soepblikken of zijn kleurrijke portretten van Marilyn Monroe; of Roy Lichtenstein met zijn kunstwerken die je doen denken aan stripverhalen met de welbekende kleuren rood, wit en blauw, zwarte contouren en rasterstippen.

#3 Memphis-look

Het design van Memphis, een kunstenaarsbeweging uit de jaren 80, liet zich onder andere inspireren door popart. De Memphis-ontwerpen en -prints zijn daarom perfect voor in jouw interieur.

#4 Reclame

De popartstroming zette zich af tegen de consumptiemaatschappij en daarom werd er veel afgebeeld uit de reclamewereld. Vintage reclameposters of -prints zijn dus ook helemaal passend binnen deze trend!

#5 Felle accessoires

Kies bij deze woontrend ook voor felgekleurde dienbladen, boeken, bloemen en andere accessoires.

#6 Minimalistische versie

Vind je deze stijl iets te heftig? Ga dan voor de minimalistische versie: neutrale muren, blauwe bank, gele kussens en rode accessoires. Met misschien nog een leuke poster hier en daar.

Een rood-wit-blauw interieur met een vleugje geel

Beeld Een rood-wit-blauw interieur met een vleugje geel.

Kleuren en materialen

Het kleurenpalet bij deze woontrend wordt ook wel omschreven als een ‘Lichtenstein explosion’, vernoemd naar de beroemde popartkunstenaar Roy Lichtenstein. Net zoals bij zijn werk bestaat het kleurenschema van ‘Art Lover’ uit rood, wit en blauw als basis. Geel en roze passen ook binnen deze trend, maar staan meer op zichzelf. Pas wel op met het gebruik van geel, door te veel te gebruiken kan je interieur chaotisch ogen.

Woonaccessoires die perfect passen in de Art Lover woontrend

Beeld Woonaccessoires die perfect passen in de Art Lover woontrend.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend 2016: Art Lover? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur). Of kom langs in onze winkel.