Wooninspiratie: de mooiste lichte ruimtes

On posted by Feline Supit in Interieurtrends

Officieel is het volgende week pas zomer, maar voor ons voelt het nu al zo. Net als je kleren, zou je interieur ook mee met de seizoenen moeten veranderen. De warme, gebreide plaids worden opgeborgen en maken plaats voor linnen plaids en kussens met zomerse prints. Vind je het nou lastig om je interieur aan te passen aan het zomerseizoen? Wij gingen op zoek naar inspiratiebeelden om de zomer in je interieur te brengen.

Wooninspiratie - woonkamer

Beeld Mooie lichte ruimte met Bella Vista hanglampen van Seletti.

Omdat het ’s zomers langer licht blijft, is het prettig om het licht ook langer in huis te ‘houden’. Waar donkere kleuren licht absorberen, wordt het licht bij lichte kleuren juist weerkaatst. Wit in je interieur zorgt tevens voor rust.

Wooninspiratie - Eetkamer

Beeld De eetkamerstoelen DSW zijn van Vitra.

Een interieur helemaal in het wit, gaat misschien pijn doen aan je ogen. Daarvoor kun je best een contrastkleur toevoegen voor de afwisseling en om diepte te creëren.

Wooninspiratie - Woonkamer zwart-wit

Beeld Zwart als contrastkleur zorgt voor een spannender geheel.

We snappen dat als je kinderen hebt, een wit interieur hebben en houden een klus kan zijn. Sommige stoffen kunnen gewassen worden, zijn waterafstotend of hebben een anti-vlek behandeling gehad. Het werkt ook goed om de basis wit te houden en kleurtjes toe te voegen in bijvoorbeeld poefs, vloerkleden, lampen en vazen.

Wooninspiratie - Woonkamer kleur

Beeld Een frisse roodoranje kleur kan net de finishing touch zijn.

Wooninspiratie - Ferm Living

Beeld De kussens zijn van Ferm Living.

Van de woonkamer gaan we door naar de keuken. Een witte keuken is meestal lastig, omdat het veel tijd aan schoonmaken vergt en er soms te steriel uit ziet. Maar door de toevoeging van bijvoorbeeld hout, scheelt de schoonmaaktijd weer.

Wooninspiratie - Keuken

Beeld De visgraatvloer en donkere wandkast zorgen voor contrast.

Wooninspiratie - Keukenblok

Beeld Decoraties zorgen voor meer sfeer.

In de slaapkamer kun je spelen met texturen, materialen en kleurschakeringen. Sierkussens en spreien geven de slaapkamer warmte. Deze kun je bijvoorbeeld in ton sur ton doen.

Wooninspiratie - Slaapkamer

Beeld Grijs en beige zijn goede vervangers voor wit.

Wooninspiratie - Slaapkamer wit

Beeld Een houten vloer kan een witte ruimte een stuk warmer doen overkomen.

Ook in de badkamer is het heel makkelijk om wit toe te voegen. Badkamers hebben over het algemeen een klein raam waar daglicht doorheen komt. Een badkamer met veel wit oogt dan meteen een stuk lichter dan een badkamer met bijvoorbeeld grijs.

Wooninspiratie - Badkamer

Beeld Hout zorgt voor warmte in de lichte ruimte.

Wooninspiratie - Badkamer

Beeld Marmer werkt goed voor het contrast.

Door wit in je interieur te halen, oogt je huis meteen zomerser. Hopelijk kun je met deze inspiratiebeelden aan de slag met je eigen interieur.