Muuto Wood tafellamp - Het verhaal

On posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

Muuto Wood tafellamp staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Muuto Wood tafellamp.

Wood tafellamp van Muuto

De Muuto Wood tafellamp lijkt zo uit de natuur geplukt. Het hout is uiteraard wel bewerkt, maar de lamp weet zijn natuurlijke look te behouden. De lamp houdt niks voor je verborgen. Je ziet het snoer lopen (wit of groen) en je kunt de lamp makkelijk verstellen door aan de vlinderboutjes te draaien.

Wood tafellamp van Muuto - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: De Wood tafellamp van Muuto.

Gedachte achter de Wood lamp

De Muuto Wood lamp heeft een achterliggende gedachte: het is een tegenbeweging op de vaak supermoderne bureaulamp. Zo heb je dus wel het licht van een bureaulamp, maar het geheel ziet er toch even anders uit :-).

Wood tafellamp van Muuto - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Wood tafellamp als bureaulamp.

Typisch Scandinavisch design

De Wood tafellamp is typisch een voorbeeld van Scandinavisch design. Het natuurlijke materiaalgebruik speelt daarbij een grote rol. De lamp is gemaakt van Noors grenen. Maar ook het ontwerp past binnen het Scandinavische plaatje. Eenvoud voert de boventoon.

Wood tafellamp van Muuto - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Details van de Wood tafellamp.

TAF Architects

TAF Architects is een internationaal ontwerpbureau gevestigd in Stockholm. Ze ontwerpen gewone, alledaagse producten, met subtiele verschillen. Om zo te zeggen: alles net even anders. Zo blijkt ook bij de Wood tafellamp.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.