Verlichting, meubels en accessoires van Carolina Wilcke

Posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Alleskunner Carolina Wilcke staat deze keer centraal in Jong Talent: "Verfijndheid is erg belangrijk in mijn werk.".

 

Carolina Wilcke portret
Naam Carolina Wilcke
Geboortedatum 29 november 1980
Opleiding Man & Living (Design Academy Eindhoven)
Afgestudeerd
2009
Werkuren p/w 0 uur of 168 uur
Website  www.carolinawilcke.nl

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

"Mijn achtergrond als goudsmid kenmerkt mijn manier van ontwerpen. Ik benader het maken van dingen zoals een goudsmid dat doet; ik combineer en construeer verschillende onderdelen tot één geheel. Zoals het bij sieraden om millimeters gaat, is verfijndheid ook erg belangrijk in de rest van mijn werk.

Daarnaast vind ik het super leuk om me te verdiepen in allerlei verschillende ambachten en me die eigen te maken. Dit zie je terug in de vele verschillende materialen in mijn werk, zoals glas, porselein, textiel, hout en metaal."

Ancestors wandlamp

Beeld Ancestors wandlamp.

 

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

"Historische (Nederlandse) kunst en architectuur is voor mij vaak een inspiratiebron en uitgangspunt voor nieuwe projecten. De romantiek van bijvoorbeeld de lichtval in 17e eeuwse schilderijen of de sfeer van glas in lood ramen uit de jaren ’20, vertaal ik op een eigen manier naar de dingen die ik creëer."

4D Cabinet

Beeld 4D Cabinet.

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

"Wat ik jammer vind om te zien is als ‘ontwerpers’ anderen kopiëren en niet authentiek zijn."

Tafelgenoten

Beeld Tafelgenoten.

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

"Mijn project Tafelgenoten is voor mij het perfecte voorbeeld van hoe ik graag werk. Om deze werkwijze uit te leggen vergelijk ik het vaak met de mode wereld. Tafelgenoten, een installatie van objecten met een levensgrote foto daarvan, is hierbij de Haute couture; een object waar ik geen rekening hoef te houden met functie of concessies hoef te doen.

Geïnspireerd door de vormentaal en kleuren van Tafelgenoten, zijn twee producten ontwikkeld voor het nieuwe label Chateau de la Resle; de Prêt a porter lijn. Deze lijn bevat porseleinen flessen, tafelkleden en drankglazen.

De houten fles uit Tafelgenoten is ontwikkeld tot een bruikbaar product van porselein. Het roze kopje heeft de grootste ontwikkeling doorgemaakt. Als product wordt deze nu gemaakt van historisch groen glas, wat je vaak weer in schilderijen uit de 17de eeuw ziet. Geïnspireerd door een oude glasblaas techniek, waarbij stalen mallen gebruikt worden om een optisch patroon te creëren, hebben we met 3D printen van metalen mallen nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Hierdoor kan dit glas nu geblazen worden met een patroon van facetten.

Tafelgenoten wordt exclusief verkocht door Galerie Priveekollektie."

Chateau de la Resle

Beeld Chateau de la Resle porseleinen flessen.

 

Wat is je ultieme droom?

"Gezond, gelukkig en creërend oud worden. Een leven waar niet het werk mijn leven is, maar het leven mijn werk is. Ik geef mijn leven vorm, zoals ik het liefst zou willen leven; met familie, vrienden, goede gesprekken, liefde, reizen, zelf ontplooiing en natuurlijk dingen maken waar mensen blij mee zijn."

Chateau de la Resle glas

Beeld Links zie je het Chateau de la Resle glas en rechts zie je hoe het gemaakt wordt.

 

Wat vind je van de producten van Carolina?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Carolina. Heeft zij goud in handen? 


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.