Uitgelicht: Tom Dixon

Posted by Laura van Olst in Interieurtrends

Soms is een merk het gewoon waard om uitgelicht te worden. Een voorbeeld daarvan is Tom Dixon. Dit designlabel met gelijknamige designer wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek met zulke mooie collecties. Lees meer over Tom Dixon en bekijk zijn prachtige ontwerpen in dit artikel.

Wie is Tom Dixon?

Tom Dixon is een bekende Britse ontwerper. Zijn ambities lagen in eerste instantie helemaal niet bij (industrieel) ontwerpen, maar bij muziek. Hij speelde basgitaar in een band, maar kon hier door een motorongeluk helaas niet mee verder gaan. Hij probeerde zijn motor te repareren door te lassen en een nieuwe hobby was geboren. Vanaf dat moment ging Dixon ‘afval’ aan elkaar lassen om daar meubels van te maken. Dixon ontwikkelde zijn ontwerpen en werd steeds bekender. Eerst werkte hij voor andere designmerken en uiteindelijk is hij begonnen met zijn eigen designlabel waar hij prachtige collecties voor ontwerpt.

Tom Dixon
Beeld Tom Dixon.

De ontwerpen van Tom Dixon

Samen nemen we een aantal ontwerpen van Tom Dixon door. Zo kun je ook wat inspiratie opdoen.

Tom Dixon
Beeld De Tom Dixon Copper Shade is misschien wel één van de bekendste ontwerpen van Dixon. De lamp is geïnspireerd op een helm voor de ruimtevaart. Met deze lamp hielp Tom Dixon de kopertrend aan te wakkeren.

Tom Dixon
Beeld De Tom Dixon Beat Light serie. De lampen ontlenen hun vorm aan traditionele potten en pannen die de Moradabad in het noorden van India gebruiken.

Tom Dixon
Beeld De Tom Dixon Cell Wall wandlamp… Is het lichtspel op de muur niet prachtig?

Tom Dixon
Beeld De Tom Dixon Gem hanglampen hebben wel iets weg van een edelsteen of kristal.

Tom Dixon
Beeld
Dit zijn de Tom Dixon Plane hanglampen. Dixon wou zo minimalistisch mogelijk een interessante lampenserie ontwerpen en dat is hem zeker gelukt.

We hopen dat we je iets hebben bijgeleerd over Tom Dixon. Zoals je hebt gelezen heeft hij een interessante achtergrond en bleek hij later een geniale ontwerper. Hij heeft veel mooie ontwerpen op zijn naam staan en het aantal ontwerpen blijft alleen maar groeien. Wat is jouw favoriet? Kijk je ook uit naar zijn nieuwe collectie?