Uitgelicht: FEST Amsterdam

Posted by Sabine Meekel in Interieurtrends

Als inwoner van onze hoofdstad hoef je mij niet meer te vertellen hoeveel moois Amsterdam te bieden heeft. Maar het kan altijd beter! Met het nieuwe merk FEST Amsterdam is Nederland namelijk een fantastisch designmerk rijker. De vrolijk gekleurde producten van dit merk zijn in het leven geroepen door de Nederlandse Femke Furnée, die zo’n drie jaar geleden besloot dat het tijd was voor mooie designproducten tegen een betaalbare prijs. En met FEST Amsterdam is dat gelukt!

FEST Amsterdam
Beeld Echt iedereen voelt zicht thuis met de meubels van FEST Amsterdam.

Femke, Steven & Amsterdam

Designlabel FEST Amsterdam zag in 2013 het levenslicht dankzij het nieuwe huis van Femke Furnée. Tijdens het inrichten daarvan ontdekte ze namelijk dat er op meubelgebied eigenlijk geen middenweg is tussen de massaproductie van IKEA en dure designmeubels. Samen met haar broer Steven besloot zij om dit gat op te vullen met een nieuw merk: FEST Amsterdam. De eerste vier letters van de bedrijfsnaam laten zich gemakkelijk verklaren (FEmke en STeven), maar hoe zit dat met onze hoofdstad?

FEST Amsterdam
Beeld Femke + Steven + Amsterdam = FEST Amsterdam. Steven verliet het bedrijf overigens eind 2014.  

In een interview met Metro vertelt Femke over haar liefde voor Amsterdam. “Ik ben opgegroeid in Brabant en hoewel het daar ontzettend gezellig is, had ik op mijn zestiende behoefte aan een grotere stad. Amsterdam sprak me ontzettend aan, ook omdat ik hier als kind al vaker kwam,” aldus de eigenaresse van FEST Amsterdam.

   “In Amsterdam voel ik me gewoon het meest op mijn plek” (Femke Furnée tegen Metro)

Femke woont alweer een paar jaar in Amsterdam-West en heeft al aangegeven nooit meer uit (de buurt van) Amsterdam te vertrekken zolang ze in Nederland woont. De gezelligheid, creativiteit en het grote aantal nieuwe winkels in haar buurt zorgen ervoor dat ze steeds weer inspiratie op doet voor FEST Amsterdam. Maar, hoe ziet de collectie van haar merk er nu eigenlijk uit?

FEST Amsterdam
Beeld De eclectische woonstijl van Femke zie je ook terug in de collectie van FEST Amsterdam. Foto links via Metro.

Pop of colour

Zoals gezegd had de oprichting van FEST Amsterdam als doel om betaalbare designmeubels en woonaccessoires aan te bieden. Door zelf veel voor de collectie te ontwerpen en samen te werken met jonge designers, is het FEST Amsterdam gelukt om een unieke, herkenbare en betaalbare collectie op de markt te brengen. Kenmerkend voor de producten zijn een frisse twist en een zogenaamde pop of colour. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde tafelpoot, dip dye plaid en een koraalrode tweezitsbank.

FEST Amsterdam
Beeld De Cirque kruk is ontworpen door Floris Hovers, die voor Flinders de Out of the Box kast bedacht.

FEST Amsterdam Dunbar
Beeld De modulaire Dunbar bank is verkrijgbaar in zeven verschillende stofsoorten en nog veel meer kleuren.

FEST Amsterdam stelt prioriteiten

Net als ieder ander designmerk komt FEST Amsterdam met items die de aandacht trekken, in het oog springen of op een andere manier uniek zijn. Maar in tegenstelling tot diverse labels houden de designers van FEST Amsterdam altijd in het achterhoofd dat “je vandaag iets bijzonders in huis hebt, waar je morgen nog steeds van houdt”. Dit betekent dat comfort, duurzaamheid en vooral ook de tijdloosheid van design op de eerste plaats komen bij FEST Amsterdam. Je moet ten slotte kunnen wel kunnen léven op de bank van je dromen.

FEST Amsterdam Edge
Beeld Comfort staat hoog in het vaandel bij FEST Amsterdam. De super zachte Edge bank is hier het perfecte voorbeeld van.

FEST Amsterdam Ray
Beeld Ook duurzaamheid is belangrijk voor dit Nederlandse designmerk. Daarom is de Ray tafel gemaakt van echt bamboehout.

Shotje inspiratie

Maar naast een duurzame, tijdloze en comfortabele collectie heeft FEST Amsterdam ook gewoon hele mooie, leuke en (tip!) betaalbare designmeubels ontworpen. Van die meubels waar je iedere dag weer een beetje blij van wordt als je thuiskomt en je oog erop valt. En laat dat nou precies bij het motto van Flinders passen! Het zal je dus niet verbazen dat wij dit bijzondere merk aan ons assortiment hebben toegevoegd. Vanaf nu kan ook jij de trotse eigenaar worden van een Cha Cha fauteuil, Clay bank of Monday stoel. Inspiratie nodig? Scroll nog even verder!

FEST Amsterdam Clay
Beeld
De FEST Amsterdam Clay bank met longchair is heerlijk om op te loungen.

FEST Amsterdam
Beeld Ook zonder armleuningen verkrijgbaar: de Monday Armchair.

FEST Amsterdam
Beeld Past de FEST Amsterdam Avenue bank in jouw straatje?

Zoek jij dus een betaalbare en unieke bank van eigen bodem? Dan ben je bij FEST Amsterdam aan het juiste adres. Je vindt alle producten van dit merk in onze webshop!