Uitgelicht: Ferm Living

Posted by Sabine Meekel in Interieurtrends

Het Deense designlabel Ferm Living heeft niet alleen een designcollectie om bij weg te dromen, maar ook een bijzondere achtergrond. Dit Scandinavische merk is namelijk, in tegenstelling tot de meeste grote designlabels, opgericht door een vrouw. Een vrouw met een missie, wel te verstaan... Nieuwsgierig geworden? Lees verder en ontdek alle ins & outs van Ferm Living.

PS. Van dinsdag 28 juli t/m zondag 2 augustus krijg je alléén bij Flinders 10% korting op de gehele collectie van Ferm Living!

Ferm Living Banner

't Begint met behang

Voor het verhaal achter Ferm Living gaan we terug naar het jaar 2005. Een Deense vrouw genaamd Trine Andersen zoekt naar betaalbaar behang met grafische prints, maar tevergeefs. Ervan uitgaande dat ook andere mensen hier mogelijk geïnteresseerd in kunnen zijn, besluit Trine zelf een studio in grafisch design op te richten. In februari 2006 lanceert zij haar eerste behangcollectie tegen een betaalbare prijs. De combinatie van de Scandinavische stijl met een grafisch tintje is meteen een hit! Vandaag de dag is Ferm Living dan ook niet meer weg te denken uit designland.

Ferm Living behang
Beeld Scandinavisch en grafisch: een gouden combinatie. 

Huis-mus

Een eigen onderneming bleek een gouden zet van Trine Andersen. Haar visie op Ferm Living laat zich het best vertalen als “een vogeltje op een tak, klaar om uit te vliegen.” Niet gek dus, dat de vogel onderdeel is geworden van het logo. Niet alleen de vogel staat symbool voor dit designlabel: de vorm van een huis keert ook steeds terug in de collectie van Ferm Living. Op alle prijskaartjes, verpakkingen en visitekaartjes zie je de klassieke omtrek van een huis. De gedachte hierachter is dat jij je helemaal thuis voelt met de ontwerpen van Ferm Living om je heen, die je ook nog eens heel goed kunt gebruiken in huis. Denk aan een theedoek, dekbedovertrek, plantenbak of zelfs toiletrolhouder

Dekbedovertrek Ferm Living
Beeld Voel je thuis met Ferm Living.

Prints Ferm Living
Beeld De vogel en het huis zie je terug in een heleboel ontwerpen van Ferm Living.

Geven is leuker dan krijgen

De collectie van Ferm Living bestaat allang niet meer alleen uit behang. Door de jaren heen is het merk ook textiel, opbergers, verlichting, muurstickers en decoratieve accessoires gaan ontwerpen. Alle producten zijn gebaseerd op dagelijkse ervaringen van onder andere oprichtster Trine Andersen. Zij zorgt er zo voor dat design niet langer iets onbereikbaars is, maar juist ook heel goed past in het interieur van een doorsnee gezin. Dit motto sluit perfect aan bij de missie van Flinders: design toegankelijk maken voor iedereen. In de webshop van Flinders kun je dan ook bijna alle items van Ferm Living vinden. Veel van deze ontwerpen zijn niet alleen geschikt om je interieur compleet te maken, maar ook hartstikke leuk om cadeau te geven! Welk item staat op jouw wish list?

Ferm Living cadeautjes
Beeld 1. Mr. Cushion kussen, 2. Mrs. Cushion kussen, 3. Tree Bomb mok (goud), 4. Grid mand, 5. Spear Tray dienblad (large).

Ferm Living Wire Basket opbergmand
Beeld De Wire Basket is één van de populairste ontwerpen van Ferm Living. Je kunt er bijvoorbeeld haardhout in bewaren. Gebruik je ‘m liever als bijzettafel, schaf dan een bijpassende eikenhouten deksel aan!

Fun met Ferm Living

Niet alleen voor de volwassen keuken, slaapkamer en woonkamer heeft Ferm Living de leukste artikelen, maar ook voor de kinderkamer. Toen Trine Andersen en haar man in verwachting waren van hun eerste kindje, ontdekten ze dat het lastig was om stijlvolle producten voor de kinderkamer te vinden. Trine sloeg aan het ontwerpen en nu kan ook jij de kamer van je kleintje in no time omtoveren tot een design walhalla. De vrolijke prints, vele dieren en natuurlijke materialen spreken ieder kindje aan. Bovendien zijn de ontwerpen van Ferm Living niet alleen een feest om naar te kijken, maar kun je er ook mee spelen! Wat dacht je van een zitzak, muziekmobiel of zelfs poppenhuis van Ferm Living?  

Ferm Living My Deer wandlamp
Beeld Valt jouw kindje in slaap bij het licht van de My Deer wandlamp of liever met één van de andere lampjes van prachtig eikenhout?

Ferm Living Olivia en Edward zitzak
Beeld Maak kennis met olifant Edward en uil Olivia. De zitzak en muziekmobiel uit deze serie lijken zo uit een tekenboek te zijn weggelopen!

Ferm Living kussens
Beeld Met de designmeubels en accessoires van Ferm Living is het elke dag een feest! Hier zie je onder andere het Tijger kussen, het Octopus kussen en het Mr. Large Robot kussen

Ferm Living heeft zijn succes dus helemaal te danken aan de creatieve en ondernemende geest van Trine Andersen. Van behang met een grafische print tot een complete kinderkamer: de collectie van Ferm Living is de afgelopen jaren extreem hard gegroeid. Wij kunnen alleen maar hopen dat we in de toekomst nog veel meer mogen zien van dit fantastische designlabel!