Uitblinken in eenvoud en helderheid: Mischa Vos

Posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze keer staat productontwerper Mischa Vos centraal in Jong Talent: "Ik verkoop wereldwijd mijn ontwerpen uit eigen productie, vooral lampen en meubels".

 

Mischa Vos portret
Naam Mischa Vos
Geboortedatum 8 oktober 1970
Opleiding Mens en Wonen (Design Academy Eindhoven)
Afgestudeerd
1997
Werkuren p/w 30-40 uur
Website  www.mvos.nl

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

"Mijn werk kenmerkt zich door krachtige vormentaal. Ik streef ernaar om onderdelen en/of vormen in mijn ontwerpen een relatie met elkaar aan te laten gaan. Dit leidt vaak tot vernuftige constructies die uitblinken in eenvoud en helderheid. Tegelijkertijd stel ik de functionaliteit van bestaande producten graag ter discussie, al dan niet met een humoristische invalshoek."

Lazy Chair
Beeld De Lazy Chair.


Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

"Ik kijk met een nieuwsgierige blik naar de wereld om mij heen. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Van de straat, een materiaal, een techniek, een expositie. Grote voorbeelden zijn voor mij onder anderen Jasper Morrison en Konstantin Grcic. Hun ontwerpen blinken uit in kracht en eenvoud."

Heavy Guy Chandelier Black
Beeld Heavy Guy Chandelier Black.

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

"Ongegeneerd kopieergedrag van een groot bedrijf, maar ook van een individuele ontwerper, dat is voor mij een grote ergernis. Ik kan mij niet voorstellen dat bedrijven of ontwerpers die dit doen er een goed gevoel aan over houden."

Lazy Chair landschap
Beeld Lazy Chair landschap.

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

"Op de Lazy Chair en de OTTO Chair ben ik erg trots.

De Lazy Chair was onder meer te zien tijdens de Salone di Mobile in Milaan in 2014. Het ontwerp is een luie ligstoel die een kwartslag is gedraaid: er ontstaan hierdoor nieuwe functies, zoals een bijzettafel en opbergruimte. Bij de stoel heb ik diverse kussens ontworpen (die los worden verkocht), waardoor op de vloer een nieuw landschap ontstaat.

De OTTO Chair is een kleine, speelse kinderstoel waarbij de zitting en de rugleuning een acht vormen. De stoel heeft daardoor iets weg van een achtbaan op drie poten. De kinderstoel is gemaakt van een nieuw soort milieuvriendelijk buighout (http://www.upmgrada.com/, genomineerd voor: ARC13 prijsvraag)."

OTTO Chair
Beeld De OTTO Chair.

 

Wat is je ultieme droom?

"Ik verkoop wereldwijd mijn ontwerpen in eigen productie, vooral lampen en meubels. Daar ben ik trots op. Mijn ultieme droom? Dat één of meerdere van mijn (nieuwe) ontwerpen in de collectie van sterke merken als HAY, Established & Sons of Skitsch zouden worden opgenomen en daarmee onder een nog breder publiek onder de aandacht worden gebracht. "

Atelier Mischa Vos
Beeld De ingang van het atelier van Mischa.

 

Wat vind je van de producten van Mischa?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Mischa. Heeft hij goud in handen? 


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.