Top 5 - Aanstormend talent op de Graduation Show

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Design Academy Eindhoven kijkt terug op een succesvolle Graduation Show 2012. Met zo’n 28.000 bezoekers, inclusief een record aantal bezoekers op één dag - 4.875 op vrijdag 26 oktober - was de jaarlijkse show wederom een hoogtepunt van de Dutch Design Week.

De show werd dit jaar gekenmerkt door een continue en gevarieerde bezoekersstroom van gemiddeld 3.100 bezoekers per dag bestaande uit dagjesmensen, ondernemers, vakpubliek en journalisten. Bovendien had de show een hoge mate van interactie door gemotiveerde exposanten die dagelijks hun projecten toelichtten aan het zeer betrokken publiek.

Tegelijkertijd werden de afstudeerprojecten opgemerkt door internationale media en verschillende spelers in het designveld. Dit resulteerde onder meer in de toekenning van de DOEN | Materiaalprijs, de Social Design Talent Award, de Eindhovens Dagblad Publieksprijzen, de Design Indaba uitnodiging en de Keep an Eye Grants.

Designers in de dop

Flinders bezocht de Graduation Show en spotte veel potentiële designers. Bekijk hieronder onze top 5:

1. De Walk-in Closet van Ho Sun Ching

Flinders - Dutch Design Week Graduation Show 2012 - Flinders design voor ieder interieur

De standaard diepte van een kledingkast is 60 cm. Niet praktisch, zegt Ho Sun Ching. Je raakt dingen kwijt in zo’n diepe kast. Met zijn slim ingedeelde Walk-In Closet lost hij dit probleem op. Door de kast te openen, ontstaat een kleine kleedkamer met alles erop en eraan.

Meer informatie: hosunching.com

2. De Folie – Bellevue van Shirley Piere

Flinders - Dutch Design Week Graduation Show 2012 - Flinders design voor ieder interieur

De liefde van Shirley van Piere voor het Brabants landschap gaat ver. Zo ver dat zij zich erdoor liet inspireren tijdens haar afstudeerproject. De symmetrie van landschappen, parken, bruggen en hekjes vertaalde zij in een bank. De gespiegelde vorm laat je twee keer kijken naar het object.

www.shirleyvanpiere.com

3. De Gestures of Craft van Elke van den Hoogen

Flinders - Dutch Design Week Graduation Show 2012 - Flinders design voor ieder interieur

Een serie producten tonen samen verschillende ‘verloren kunstwerken’. Een daarvan is deze lamp die je alleen aan kunt zitten als je de ladder beklimt. De moderne variant van de lantaarnpalen die vroeger ook met de hand moesten worden aangezet.

Meer informatie: studioelkedag.nl

4. De Mandalight van Michou van Gennip

Flinders - Dutch Design Week Graduation Show 2012 - Flinders design voor ieder interieur

Michou liet zich inspireren door Azië. Haar Mandalight is zo licht als een veertje en heeft daarmee iets weg van de Aziatische vliegende lampionnen. Het design van de lamp is gebaseerd op de Boeddhistische Mandala cirkels. De lamp kan een hoogte van 1.30 meter aannemen, maar ook van 20 centimeter.  

5. De Portable office van Ries Geurts

Flinders - Dutch Design Week Graduation Show 2012 - Flinders design voor ieder interieur

Van 9 tot 5 werken in een kantoor is met de komst van het internet achterhaald, stelt Ries Geurts. En daarom ontwikkelde hij een Lapdesk waarmee je overal en op elk moment een eigen kantoortje kunt creëren. Op de foto hierboven zie je behalve deze Lapdesk ook nog 2 andere projecten van Ries.

Meer informatie: www.riesgeurts.com

Graduation Show 2012 Awards

Tijdens de Graduation Show zijn verschillende awards uitgereikt aan jong talent. Hieronder een samenvatting van de winnaars:

  • DOEN | Materiaalprijs: Kirstie van Noort met Ceramic Paint, Collection Cornwall
  • Social Design Talent Award: Anne van Strien met Crossing Borders
  • Eindhovens Dagblad Award: Hedwig Hulshof met Floral Messages
  • Eindhovens Dagblad Award Kids: Ho Sun Ching met Walk-in Closet
  • Design Indaba Award: Pieter-Jan Pieters met Sound on Intuition
  • Keep an Eye Grant: Pieter-Jan Pieters met Sound On Intuition / Lisa Vergeer met We've / Sebastiaan Sennema met UHS & Seed Savour / Mickael Boulay met Measuring Less To Feel More

Lees ook ons sfeerverslag van de Graduation Show 2012.