Topdesign uit Italië: de bijzondere stoelen van Tonon

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Tonon Meubels is een Italiaans designmerk dat staat voor vakmanschap en kwaliteit. Ken je de bijzondere stoelen van dit label al? Zo niet, dan is het de hoogste tijd voor een nadere introductie.

Tonon meubels

Beeld Tonon Up stoelen.

Tonon meubels – authentiek Italiaans vakmanschap

Het verschil tussen een gewoon product en een bijzonder product zit hem in de details – aldus Sandro Tonon, directeur van het Italiaanse label Tonon. Dit uitgangspunt leidt al sinds 1926 tot een voortdurende zoektocht naar de beste materialen en de mooiste vormgeving. Het resultaat: kwalitatief hoogstaande designproducten met een origineel en stijlvol uiterlijk. Tonon is een echt familiebedrijf; inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van de organisatie. De collectie van Tonon bestaat uit stoelen, tafels en salontafels, ontworpen door verschillende ontwerpers waarmee samenwerkingen worden aangegaan. Toch is er een duidelijke overkoepelende 'Tonon-handtekening' te herkennen in alle producten: een strakke organische, vormgeving die getuigt van creativiteit en vakmanschap. 

Behaaglijk en elegant: de stoelen van Tonon

Tonon meubels heeft verschillende stoelen op de markt gebracht die je met trots rond de eet- of vergadertafel kunt plaatsen. Stuk voor stuk zijn het elegante stoelen in een verfijnde stijl. Bijzonder is bovendien dat de stoelen van Tonon zeer comfortabel zijn. De zitting is gemaakt van polytheraan foam – 'Freeform' genaamd. Een zacht, flexibel materiaal dat (geloof ons!) heerlijk zit. Een los kussen is bij deze stoelen niet nodig om het er uren op te kunnen uithouden. Hieronder zie je bijvoorbeeld de Tonon Up stoel met eikenhouten onderstel.   

 

Tonon meubels Up stoel eiken

Beeld Tonon Up stoel met eikenhouten onderstel.

De Up stoel is een van de meest populaire stoelen van Tonon. Het ontwerp van Martin Ballendat ontving meerdere onderscheidingen, waaronder de Interior Innovation Award 2012. De zitting van deze stoel is verkrijgbaar in vele kleuren. Naast het eiken onderstel kun je ook kiezen voor stalen poten. De Up stoel bestaat verder als bureaustoel en en op een draaibaar onderstel.

Tonon meubels Up chair

Beeld Tonon Up stoel met draaibaar onderstel van staal.

Ook ontworpen door Martin Ballendat is de bijzondere Tonon Concept stoel, hieronder te zien met houten onderstel. Hij is ook leverbaar met stalen poten. De unieke, gestroomlijnde vormgeving van de zitting geeft de Concept stoel een modern en chic karakter.

 Tonon meubels Concept stoel

Beeld Tonon Concept stoel met walnoten onderstel.

De Tonon Structure stoel heeft een kuipvormige zitting – gemaakt van dezelfde zachte kunststof, dus ook in dit exemplaar is het uiterst comfortabel toeven. Aan de buitenkant van de zitting is een diamantachtig patroon met reliëf aangebracht. De Structure stoel is leverbaar met houten of stalen poten.

 

Tonon meubels Structure stoel

Beeld Tonon Structure stoel met houten en stalen onderstel.

Geïnspireerd op de welbekende designklassieker van Charles & Ray Eames is de Tonon Step stoel. Een eenvoudige, organische zitschaal, verkrijgbaar in verschillende kleuren en met diverse onderstellen.  

Tonon meubels Step chair

Beeld Tonon Step stoel, hier met houten stoelpoten.

De Tonon Nine-Eighteen stoel, tot slot, is bekroond met de Interior Innovation Award 2007 en de Designpreis 2009. De hap uit de rugleuning geeft dit model een kunstige uitstraling. Vind je hem met stalen poten mooier? Ook bij dit model kun je zelf het onderstel kiezen, evenals de kleur van de zitting. 

Tonon meubels Nine-Eighteen stoel

Beeld Tonon Nine-Eighteen stoel met eikenhouten onderstel en met stalen onderstel.

Wil je zelf ervaren of dat 'polytheraan foam'-materiaal echt zo lekker zit? In de winkel van Flinders hebben we verschillende Tonon stoelen voor je klaarstaan. Kom dus gerust even proefzitten. Ook kun je er alle kleurstalen van de zittingen bekijken.