Spectaculair en kleurrijk: Moooi-presentatie in Milaan

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Moooi presenteerde in Milaan een reeks nieuwe producten tegen de achtergrond van levensgrote foto's van historische gebouwen, zoals het Vaticaan. De mix van eeuwenoude schoonheid met modern design zorgde voor een spectaculair effect.

 

Beeld Bovenaanzicht presentatie Moooi op Salone del Mobile 2014.

Moooi in Milaan

Moooi heeft een reputatie hoog te houden: jaarlijks kiest het merk de designbeurs in Milaan uit om groots en meeslepend uit te pakken. Het Nederlandse merk kan dan ook rekenen op veel internationale belangstelling. Dit jaar transformeerde Moooi een industriële hal van 1700 m2 in een ruimte vol inspirerende leefhoeken. De leefhoeken werden gescheiden door de roomdividers met gigantische beelden van interieurs van unieke historische gebouwen. Deze foto's – van maar liefst 4,5 meter hoog – zijn gemaakt door fotograaf Massimo Listri. De leefhoeken waren stuk voor stuk smaakvol en warm ingericht, met veel aandacht voor detail. De collectie 2014 is chic en kleurrijk. Hieronder vind je de producten die ons het meest zijn opgevallen. 

Schitterend in eenvoud

'Veelzijdig,' noemt ontwerper Bertjan Pot zijn nieuwe Prop Light. De ingenieuze lamp heeft meerdere lichtbollen en is er in ronde of rechthoekige vorm. Je kunt de Prop Light horizontaal of verticaal ophangen aan plafond of wand, of de lamp op de vloer zetten. 'Ik zou geen interieur kunnen bedenken waarin deze lamp niet past,' aldus Bertjan Pot. Wij kunnen dat slechts beamen.

Moooi in Milaan, Prop Light op de vloer

Beeld Prop Light als vloerlamp.

Moooi in Millaan, Prop Light plafond

Beeld Prop Light als hanglamp, horizontaal en verticaal.

Moooi in Millaan, Prop Light wand

Beeld Prop Light, leunend tegen de muur.

Kunstige kleurbol

Het ontwerpersduo Scholten & Baijings staat bekend om zijn prachtige grafische patronen. Je kent ze misschien wel van de textielproducten die ze voor HAY ontworpen hebben. Voor het eerst werken Scholten & Baijings nu samen met Moooi. Het resultaat is de Colour Globe: een lamp van twee lagen mondgeblazen glas en kleurige geometrische details. Een waar kunstwerk!

De Colour Globes van Scholten & Baijings in oranje kleur

Beeld De Colour Globes: grote bollen van mondgeblazen glas.

 

Moooi in Milaan, Colour Globes blauw

Beeld Colour Globes blauw.

 

Moooi in Milaan, Colour Globes oranje

Beeld Colour Globes oranje.

L’Afrique, c’est chic

De samenwerking tussen Studio Job en Moooi heeft al geleid tot opvallende producten, zoals de Paper-collectie van papier. Het magazine Eigen Huis & Interieur riep Studio Job onlangs uit tot beste Dutch Designer, en ook internationaal ontvangt Studio Job veel lof en erkenning. Voor deze nieuwe collectie van Moooi bedacht het ontwerpersduo een vloerkleed met een bijzonder patroon, dat de naam L'Afrique draagt. De Afrika-print is ook te verkrijgen als behang via NLXL.

Moooi vloerkleed L'Afrique

Beeld Vloerkleed L'Afrique.

Moooi-presentatie in Milaan, vloerkleed L'Afrique

Beeld Kleed L'Afrique op de vloer.

Vorstelijke kasten

Zegt de tudorstijl je wat? Het verwijst naar de bouwstijl die vroeger in Engeland populair was, onder de heerschappij van vorstenhuis Tudor. Een bouwstijl met veel versieringen, zoals bogen, gevels en pinakels. Ontwerpersduo Joost van Bleijswijk & Kiki van Eijk verwerkten de tudorstijl in de een serie kasten met een houten frame en prachtige geweven stoffen. De Tudor-serie bestaat uit een hoge kast, een lage kast en een dressoir.Moooi 2014 Tudor dressoir

Beeld Tudor-dressoir.

Moooi 2014 Tudor kast hoog

Beeld Tudor-kast hoog.

Moooi Tudor kasten

Beeld Tudor-kast laag.

Ambachtelijke massaproductie

De Salago-lamp van Danny Fang heeft de vorm van een industriële lamp, maar is gemaakt van papier-maché en oud papier. Naar eigen zeggen is de ontwerper gefascineerd door het contrast tussen ambachtelijke arbeid en industriële productie. In zijn lamp Salago komen beide samen: de vorm doet denken aan industriële fabrieken, terwijl het materiaal verwijst naar handenarbeid. 'Een lichte lamp met een sterke impact,' verkondigt Moooi. De Salago-hanglamp is er in drie kleuren en drie formaten.

Moooi-presentatie in Milaan: Salago hanglampen

Beeld Salago-hanglamp in groen, wit en blauw.

Moooi Salago hanglampen in wit

Beeld Hanglamp Salago in wit.

Dit was een aantal hoogtepunten uit de nieuwe collectie die Moooi presenteerde tijdens Salone del Mobile 2014 in Milaan. Had je de presentatie graag in het echt gezien? Dat kan alsnog! Op zijn eigen website biedt Moooi de mogelijkheid om een virtuele tour door de imposante stand te maken.