Sneak preview: nieuwe collectie Muuto      

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Het Scandinavische merk Muuto heeft zijn collectie uitgebreid met een aantal nieuwe (varianten van) producten. Het woord 'muutos' betekent 'nieuw perspectief' in het Fins. Het uitgangspunt bij alle producten van Muuto is om de bijzondere Scandinavische designgeschiedenis te verrijken met nieuwe en originele perspectieven. Hiertoe werkt Muuto samen met verschillende ontwerpers die elk een unieke visie op Scandinavisch design hebben. Bekijk hieronder de eerste beelden van de beurs IMM Cologne, die vorige week in Keulen plaatsvond.

Muuto collectie 2014 overzicht

 Beeld Overzicht stand Muuto op IMM Cologne 2014.

Voor het eerst introduceert Muuto een zitkussen voor de houten Cover Chair, in dezelfde kleuren als de stoel: eiken, grijs, antraciet, zwart, groen en rood.

Muuto collectie 2014 Cover Chair

Beeld Cover Chair in zwart en eiken.

Muuto collectie 2014 Cover Chair

Beeld Cover Chair in grijs, met zitkussen.

Muuto collectie 2014 Cover Chair

Beeld Cover Chair in eiken, met zitkussen. Achter de stoel staat de Muuto Stacked kast. Rechtsboven hangt de vilten hanglamp Under the Bell.

De populaire Muuto Unfold hanglamp heeft een industriële vormgeving en is gemaakt van rubber. Nieuw zijn de kleuren rood en oranje.

Muuto collectie 2014 Unfold hanglamp

Beeld Muuto Unfold hanglamp, nu ook in oranje en rood.

Nieuwe kleuren ook voor de Muuto Around Coffee table: een nieuwe grijstint, antraciet en dusty green.

Muuto collectie 2014 Around Coffee Table salontafel

Beeld Muuto Around Coffee Table in lichtgrijs. Daarvoor staat de elegante Muuto Oslo Sofa.

Een nieuw accessoire van Muuto is de kaarsenstandaard Float, ontworpen door de Noorse ontwerpers Anderssen & Voll. De vorm van de kaarsenhouder doet denken aan een drijvend vlot, of een klein bootje. Hij is er in de kleuren wit, antraciet, oranjerood, mintgroen en mosterdgeel, die mooi met elkaar te combineren zijn.

Muuto collectie 2014 Float kaarsenstandaard

Beeld Muuto Float kaarsenstandaards in antraciet, wit en mintgroen.

Tot slot hebben de Muuto Mingle kussens extra kleurvarianten. Ieder Mingle-kussen bestaat uit twee materialen in twee verschillende kleuren. Nieuw zijn onderstaande kussens in geel, roze, blauw, petroleum, rood en groen, gemaakt van prachtige stoffen van Kvadrat.

Muuto Mingle kussens

Beeld Mingle kussens in nieuwe kleuren.

Samengevat bestaat de collectie 2014 van Muuto naast de nieuwe kaarsenstandaard Float voornamelijk uit vernieuwing van bestaande producten. Uitbreidingen, zoals de zitkussens voor de Cover Chair, en nieuwe kleurvarianten, zoals de Coffee Table, de Mingle-kussens en de Unfold-hanglamp. Prachtige, frisse kleuren die heel mooi op elkaar zijn afgestemd. Muuto staat voor strakke vormgeving, duurzaam materiaalgebruik en minimalisme met een bijzondere twist – dat is ook in deze collectie weer duidelijk geworden. De nieuwe producten vind je binnenkort bij Flinders!