Sneak preview: nieuwe collectie Gubi          

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Het Deense merk Gubi was goed vertegenwoordigd op de beurzen IMM Cologne in Keulen en Maison & Objet in Parijs. Er stonden twee nieuwe collecties centraal: de Matégot Collection en de Paradiset Collection. Bekijk hieronder de beelden en maak kennis met de nieuwste Gubi-producten.

Gubi collectie 2014 - overzicht

Beeld Overzicht stand Gubi op de beurs Maison & Objet 2014 in Parijs.

Gubi Matégot collectie

Mathieu Matégot leefde van 1910 tot 2001 en was een Hongaarse ontwerper en architect. Zijn producten staan bekend om hun organische vormgeving en bijzondere lijnenspel. Gubi heeft zijn assortiment uitgebreid met drie Matégot-producten. Het prachtige modulaire wandrek Demon Shelf zie je hieronder. De houten planken zijn aan de muur bevestigd met zwartgelakt metaal. De onderdelen van dit wandsysteem kun je op verschillende manieren combineren.

Gubi Matégot collectie

Beeld Gubi Demon Shelf.

De Copacabana Chair van Matégot bestaat uit een gracieus geheel van verschillende ronde vormen. De zitting is van leer en de naar achter hellende rugleuning van geperforeerd metaal. Ook de Copacabana Table is versierd met ronde openingen in het tafelblad. De tafel heeft drie smalle poten.

Gubi Matégot collectie

Beeld Copacabana Chair en Copacabana Table.

De Matégot Trolley is een bijzettafeltje op wielen met twee verdiepingen. De onderste laag bevat een speciale houder voor kranten en tijdschriften. Een strakke staalconstructie verbindt de twee metalen, geperforeerde planken.

Gubi Matégot collectie

Beeld Matégot Trolley.

Gubi Paradiset Collection

In 1956 ontwierp de Zweedse ontwerpster Kerstin Horlin Holmquist (1925-1997) de Paradiset Collection, die Gubi nu opnieuw lanceert. De collectie bestaat uit een Eva-stoel, een Adam-stoel en een Paradijs-sofa. De smalle Eva Armchair was de eerste van de serie; daarna kwam haar mannelijke tegenhanger in de vorm van de brede Adam Armchair. De Paradiset Sofa – 'paradiset' is Zweeds voor paradijs – maakt het geheel compleet. Zowel de stoelen als de sofa zijn bekleed met stof van Kvadraad en hebben elegante eikenhouten poten.

Gubi Paradiset Collection

Beeld Gubi Paradiset Collectie: Eva Armchair.

Gubi Paradiset Collection

Beeld Gubi Paradiset Collectie: Eva Armchair.

Gubi Paradiset Collection

Beeld Gubi Paradiset Collectie: Adam Armchair. Naast de stoel staat de mooie Grossman Grasshopper vloerlamp.

Gubi Paradiset Collection

Beeld Gubi Paradiset Collectie: Eva & Adam Armchair en Paradiset Sofa.

Fonkelend metaal op de Gubi stand

Naast de nieuwe producten van Mathieu Matégot en Kerstin Horlin Holmquist, viel onze aandacht ook op de prachtige, glimmende lampen van metalen als koper en chroom.

Gubi collectie 2014 - overzicht

Beeld Goudkleurige Gubi Bestlite BL2 tafellamp.

Gubi collectie 2014 - Semi hanglamp

Beeld Koperen Gubi Semi hanglamp.

Gubi collectie 2014 - Semi hanglamp

Beeld Zilverkleurige Semi hanglamp.

Gubi collectie 2014 - Bestlite hanglamp

Beeld Gubi Bestlite BL9 hanglamp van chroom.

Wat het merk Gubi bijzonder maakt, is de schoonheid van tijdloze klassiekers gecombineerd met modern design. Gubi blaast producten uit verschillende tijdsperioden nieuw leven in, en voegt ze samen tot iconische collecties die zich verheffen boven tijd en plaats. Wat alle ontwerpers van Gubi verbindt, is een vernieuwende visie op het design van hun eigen generatie. Dit leidt tot een collectie van stijlvolle en unieke producten. Binnenkort vind je de nieuwste Gubi-producten bij Flinders!