Seletti Neon letters: schrijf met licht

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Het is dé woontrend van dit moment: Neon letters. Seletti biedt de Neon Art letters. Deze bijzondere wandlampen zijn uniek in hun soort. We vertellen je er graag meer over.

Neon Art letters

“Write with light, your artistic touch revealed in neon. Light up a word, a phrase, a poem transforming it into a living and eternal affirmation. The new pulse of “neon art” starts here. Start thinking.”

Seletti heeft de Neon Art letters zelf al heel mooi omschreven. Schrijven met licht is wat je met de wandlampen kunt doen. En dat is bijzonder. Ze zijn geschikt voor binnenshuis, waarbij het niet uitmaakt in welke kamer je de Neon letters hangt. Naast het belichten van de ruimte sieren de letters je wand net zo mooi als een wandbeschildering.

Flinders - Seletti Neon letters - Design voor ieder interieur


Het Italiaanse Seletti

De oprichters van Seletti willen verschil maken in de designwereld. Dat doen ze door het produceren en verkopen van bijzondere producten. Van servies en lampen tot aan stoelen en kasten, allemaal zijn ze uniek in hun soort. De Neon Art wandlamp is één van de toppers van Seletti.  

Flinders - Seletti Neon letters - Design voor ieder interieur


Seletti Neon letters

Seletti vroeg aan een speciaal team van designers om een lettertype te ontwerpen. Daarop ontstonden de 17 centimeter hoge Neon letters. De typemachine en de typografie daarvan waren de inspiratiebronnen voor de wandlamp.

Flinders - Seletti Neon letters - Design voor ieder interieur

Speciale plugs maken het mogelijk om de Neon letters op een eenvoudige manier aan elkaar te verbinden. Om ze te laten branden heb je een transformator nodig. Dat is een apparaat dat stroom omvormt van hoog naar laag. Hoeveel je er nodig hebt, hangt af van het aantal letters dat je aan elkaar wilt maken. Er zijn transformators beschikbaar voor 3, 12 en 16 letters.

Flinders - Seletti Neon letters - Design voor ieder interieur
Naast alle letters van het alfabet zijn er ook cijfers verkrijgbaar. Én je kunt nog een apenstaartje, vraagteken, uitroepteken, en-teken, hartje of pijl aan je wand hangen. Dus laat je creativiteit z’n gang gaan en schrijf iets leuks met licht.  

Flinders - Seletti Neon letters - Design voor ieder interieur

Wil je meer zien van de Neon letters? Neem dan een kijkje in onze webshop. Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020-30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.