Salone del Mobile: beursbezoek (dag 1)

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Na een korte vlucht, afgeladen met vooral redacteuren, ontwerpers en winkeliers, bereiken we luchthaven Malpensa. De Malpensa Shuttle brengt ons rechtstreeks naar de Fiera (de beurs van Salone del Mobile). Dat gaat voorspoedig! Met onze koffers lopen we het beursgebouw binnen. Helaas is de dichtstbijzijnde bagage drop off vol en dus wandelen we naar de andere kant van de beurs. Makkelijker gezegd dan gedaan. Nu pas valt op hoe enorm dit beursgebouw van de Salone del Mobile is.

Flinders - Salone del mobile - Design voor ieder interieur

Een goed begin met Kartell en Edra

We beginnen bij hal 20. De eerste stand springt meteen in het oog: het Italiaanse Kartell heeft er duidelijk werk van gemaakt. Lichtjes schitteren alsof we in Las Vegas zijn beland. Op grote borden prijken titels als ‘the Design Icons’, ‘New Stars’ en ‘Just In’.

We vervolgen onze weg en komen meteen in een nieuwe ervaring terecht: de stand van Edra. Om je een idee te geven: een stoel bekleed als een Sharpei (hond met rimpels) en kasten met (bijna) langer haar dan Rapunzel.

Flinders - Salone del mobile - Design voor ieder interieur

Foto: De stand van Kartell.

Flinders - Salone del mobile - Design voor ieder interieur

Foto: Een hoop haar bij Edra.

Vitra

Veel gekker dan de eerste twee stands wordt het helaas niet. De rest is redelijk behouden, maar zeker niet minder mooi. Bij de stand van Vitra worden de producten op een leuke manier getoond in verschillende interieurs. Zo krijgen wij en de andere beursbezoekers een goed idee van de mogelijkheden.

Flinders - Salone del mobile - Design voor ieder interieur

Foto: Inspiratie doe je op bij Vitra.

Muziek? Hapjes? Drankjes?

Onze magen beginnen langzaam te knorren en een droge mond kregen we al bij stand 1. Een hapje en een drankje zit er bij de stands helaas niet in. En ook een lekker deuntje hoef je niet te verwachten. Het begint ons te dagen dat de Salone del Mobile best ingetogen is. We missen een beetje pit en actie.

Normann Copenhagen en Driade

We halen wat broodjes bij een lunchtent en kunnen er zeker weer een hal of drie tegenaan. Op naar twee van onze favoriete merken in hal 16. Bij Normann Copenhagen staan nieuwe salon- en bijzettafels en krukjes uitgestald. Ook de Watch me wall clock (één van onze populairste producten) prijkt aan de wand. Bij Driade krijgen we een uitgebreide rondleiding langs alle stoelen. We testen er lustig op los. De stoelen zien er allemaal prachtig uit. We zoeken een paar leuke exemplaren uit voor in het Flinders Café (de Bo en de Pipe chair).

Flinders - Salone del mobile - Design voor ieder interieur

Foto: Watch me wall clock van Normann Copenhagen.

Alessi

We hebben ons assortiment onlangs uitgebreid met Alessi. Op de beurs bekijken we daarom de nieuwste producten van het merk. Tussen alle schalen en keukengerei staat ook een kleurrijke, ultradunne klapstoel – AlessiChair - , ontworpen door David Chipperfield voor Lamm.

Flinders - Salone del mobile - Design voor ieder interieur

Foto: Alessichair.

Euroluce

Het laatste onderdeel van ons beursbezoek bestaat uit de Euroluce; de hallen waar verlichtingsmerken zich concentreren. Misschien komt het door alle indrukken die we al hebben opgedaan, maar we worden niet heel warm (uitzonderingen daargelaten) van wat we tegenkomen. Tot het gedeelte van ‘Diesel with Foscarini’: de collectie (Successful Living) is uitgebreid met een aantal nieuwe stoere lampen. Ik ben én blijf weg van deze collectie verlichting.

Een mooie afsluiter van ons beursbezoek. We halen de koffers op en lopen de beurs van Salone del Mobile weer af. Even een frisse neus halen en dan de volle metro in. Op naar ons hotel in de binnenstad, kijken wat de Fuorisalone (buitenbeurs) ons gaat brengen.

Flinders - Salone del mobile - Design voor ieder interieur

Foto: De stoere lampen uit de Successful Living collectie van Diesel en Foscarini.

Lees hier nog eens: