Salone del Mobile 2013: kunst en comfort met Artifort

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

MILAAN - Op de Salone del Mobile presenteert en herintroduceert Artifort vijf stoelen en fauteuils. Wij zijn er bij en vertellen je alles over de bijzondere zitmeubels.

Artifort

Wat nu het bekende Artifort is, was in 1890 een vestiging in Maastricht van een behanger en stoffeerder. De naam van het merk is afgeleid van de Latijnse woorden ‘ars’ en ‘fortis’. Het komt neer op ‘kunst’ en ‘krachtig’. Ook het woord comfort komt terug in de naam. De tijdloze meubels van het merk staan overal mooi. Zelfs het Museum of Modern Art en het Centre Pompidou hebben de bijzondere meubels in hun collecties.

Big Mushroom & Junior Collection

Artifort herintroduceert een klassieker. De Mushroom is terug als de Big Mushroom. Zoals de naam ook aangeeft, lijkt de fauteuil op een paddenstoel. Met de mooie ronde vormen is Big Mushroom dan ook om op te eten. Kruip er toch maar alleen heerlijk in weg. De Big Mushroom heeft een uitgebreide familie. De Mushroom is een maatje kleiner, de Mushroom Junior is er speciaal voor de kids en de Mushroom Poof is een voetenbankje of kruk.   

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Mushroom familie  


De Junior Mushroom maakt deel uit van de Junior Collection. Deze collectie bevat kleine maten van originele modellen. Ook de Orange Slice is er in een juniorversie. De speelse vormen, zachte stoffering en mooie kleuren maken de kids blij.

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Orange Slice uit de Junior Collection

Bescheiden Moulin

De Moulin stoel is terug van weggeweest. Het eenvoudige design en de dunne poten maken de Moulin bescheiden. Ook in dit ontwerp komt comfort weer naar voren dankzij de zachte zitting en rugleuning. Ideaal voor aan je ontbijttafel of bureau. 

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur     
Foto: Moulin stoel

Patch Knit Two

De Patch Knit Two is een creatie van Artifort en MissoniHome. Dat is de interieurtak van het Italiaanse fashionlabel Missoni. De stoel heeft een fijne trui aan die op maat is gebreid. De details aan de bovenkant van de armleuning zijn geïnspireerd op de elleboogstukken uit de modewereld. Een echte stylish stoel dus.

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Patch Knit Two stoel

Rocking Chair

Het is duidelijk dat comfort absoluut bij Artifort hoort. De ontwerper van de Rocking Chair is bij deze stoel toch wel erg uit zijn dak gegaan. Artifort herintroduceert deze stoel waarvan het origineel uit 1967 komt. Daar zijn we blij mee. Je kunt er heerlijk op slapen en schommelend relaxen.

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Rocking Chair