Salone del Mobile 2013: Gispen Home Collection

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

MILAAN - De Salone del Mobile in Milaan is dé internationale meubelbeurs. Dit jaar vindt de spraakmakende en inspirerende beurs plaats van 9 tot 14 april. Wij geven elke dag verslag van de highlights en houden je op de hoogte.

Gispen Home Collection

Een belangrijk nieuwtje tijdens het Salone del Mobile 2013 is de naamswijziging van NgispeN. Deze collectie van Gispen is speciaal gericht op design voor thuis. De collectie gaat voortaan verder onder een nieuwe naam: Gispen Home Collection. Bovendien wordt deze designcollectie flink uitgebreid met nieuwe producten. Gispen bood al mooie producten voor alle ruimtes in het interieur. Nu komt het merk met meer functionele items voor de thuiswerkomgeving. Daar is sinds het ‘nieuwe werken’ een grote behoefte voor ontstaan. In Milaan presenteert het Nederlandse design label de eerste serie nieuwe producten.

Playing with tradition

De nieuwe producten van Gispen Home Collection zijn ontworpen door bekende internationale ontwerpers. Bijzonder is dat ze allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: ‘playing with tradition’. Dat betekent dat de echte Gispen kenmerken in elk product weer terug komen. Wij lichten deze nieuwe serie uit en laten je kennis maken.

TST bank en stoel  

De TST bank/stoel  is ontworpen door Michael Young. Speciaal voor Richard Hutten, de Creative Director van Gispen en een vriend van de ontwerper. De bank onderscheidt zich door technische perfectie  en de speelse uitstraling. En je kunt er natuurlijk heerlijk op zitten.

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur

Foto: Gispen Home Collection TST bank

Van Richard Hutten

De Longdrink Serie van Richard Hutten wordt ook wel glaswerk met een attitude genoemd. De glazen zijn toonaangevend, modern en hét nieuwe product van Gispen Home Collection tijdens de beurs.

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Gispen Home Collection Longdrink Serie


Ook de Fotomuseum Tafel  en Fotomuseum Lamp zijn van Richard Hutten. Speciaal ontworpen voor (je raadt het al) het Fotomuseum in Rotterdam. De tafel is perfect voor in bars en restaurants, maar even leuk in de hoek van een kamer thuis. De lamp heeft een industriële en tegelijkertijd speelse uitstraling. Ze zijn allebei verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en grijs.

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Gispen Home Collection Fotomuseum Tafel en Hanglamp

Hold on

Briljant is de Hold On serie van Xavier Lust. Het zijn modules van gelakt staal met verticale steunen die op de grond rusten. Ze zijn makkelijk op elke muur te bevestigen en door hun eenvoud mooi in elke ruimte. Er is keuze uit verschillende afmetingen, waardoor je de elementen kunt gebruiken als werkblad, tafel of wandplank. Bovendien biedt de Hold On je de comfort en vrijheid van het bewegen, omdat de modules weinig ruimte in beslag neemt. Ideaal voor in kleine ruimtes dus.

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Gispen Home Collection Hold On serie

Accessoires met contouren

Peter van der Water ging terug naar de essentie van de tafellamp. Een herkenbare vorm met alleen contouren kwam tevoorschijn en de stoere Outline lamp was geboren.  

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Gispen Home Collection Outline tafellamp

Bij de nieuwe lijn van stalen accessoires van Robert Bronwasser speelt het woord essentie ook een rol. De lijn heet Contour & Merge en bevat eenvoudige, tijdloze producten met een twist. De beroemde Gispen traditie is ook in deze lijn toegepast: minimalisme en functionaliteit staan voorop. Ook is er gebruik gemaakt van klassieke materialen als staal. In de accessoires serie komen de kleuren zwart, wit en oranje terug.  

Flinders - Salone del Mobile 2013 - Design voor ieder interieur
Foto: Gispen Home Collection Contour & Merge serie

Hightech nieuws

Voor de fans van de Salone del Mobile meubelbeurs met een interesse voor innovatie hebben we nog extra nieuws. Gispen presenteert een uniek concept op hun stand: de LED-Lichtbol. Het is een lichtconcept van Dydell waar de Thunderballs en Slingerlampen van Gispen al mee werken. Via een smartphone App creëer je eindeloos je eigen licht voor elke stemming. Met behulp van de control-unit dim je licht en varieer je met kleur voor de ultieme sfeer.  

 

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020-30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.