Retap drinkfles: Het verhaal

On posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

Retap drinkfles staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Retap drinkfles.

Een mooie gedachte

Retap drinkfles is een drinkfles met een mooie gedachte erachter. De drinkfles is ontstaan nadat in 2009 naar voren kwam dat er ontzettend veel plastic in de oceaan ronddrijft. De bedenkers van de Retap wilden dit proces stopzetten door een glazen drinkfles te ontwerpen die milieuvriendelijk en herbruikbaar is.

Retap drinkfles: Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Retap drinkfles.

Kies je kleur

De Retap drinkfles biedt meer. Er is zorgvuldig over het ontwerp van de fles nagedacht. De fles lijkt een beetje op een waterdruppel en heeft een handige bovenkant waar je gemakkelijk uit kunt drinken. De dop is verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Dus kies je favoriete kleur.

Retap drinkfles: Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: verschillende kleuren van de Retap.

Onderhoud van de Retap

De Retap drinkfles heeft een aantal kenmerken: extra sterk glas, vaatwasserbestendig en herbruikbaar. Om de drinkfles goed schoon te houden heeft Retap een aantal handige tips.

- Laat geen water achter in de drinkfles als je deze niet gebruikt. Zo neemt de kans op kalkvorming in de fles niet toe.
- Spoel de Retap drinkfles geregeld om.
- Gebruik azijn om de kalk te verwijderen. Meng de azijn met water en laat het een nachtje staan.
- Als je de Retap met de hand wil schoonmaken, gebruik dat een klein borsteltje om de binnenkant van de fles mee te schrobben.

Retap drinkfles - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Retap drinkfles.

Retap drinkfles - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Retap drinkfles.

Draag een steentje bij

Retap is een Deens initiatief. Het strakke, simpele design sluit duidelijk aan bij Scandinavisch design. Een simpel ontwerp met een moderne gedacht erachter. De Retap drinkfles heeft het allemaal: een mooi design, gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en herbruikbaar. Draag jij ook je steentje bij aan duurzaamheid en minder plastic in de oceaan?

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.